Diskuse k článku

Daň z masa a cukru? Po uhlíkových znečišťovačích jsou na řadě mlsouni a masožravci

Maso by mohl potkat stejný osud jako tabák, uhlík a cukr - může se stát komoditou, která se daní jako společensky nebezpečná. Podle analýzy FAIRR (Farm Animal Investment Risk & Return) má totiž maso negativní vliv na klimatické změny a lidské zdraví.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J89o14s83e85f 21Š12o94l13t22e41s 8894808660863

Proč to danit? Pokud poptávka převýší nabídku, maso zdraží samo od sebe.

+3/0
13.12.2017 17:37

L74u43k45á53š 15K45o53h70o33u94t 7118954592169

problém je v tom že producenti s vidinou větších zisků rozšíří svoje farmy a zase tyto faktory vyrovnají. Problém pak je že vznikne ještě vyšší zátěž životního prostředí.

Nejsem zastáncem takových zdanění. Na druhou stranu je fakt že naše všeobecná nenažranost (ve všech oblastech) značně roste a je dlouhodobě neudržitelná. Problém je ale mnohem hlubší, je to o kořenech toho jak naše současná společnost funguje a o tom, že ekologie jde v podstatě proti ekonomice. To znamená lidstvo by muselo změnit základní kameny současné společnosti a to se dle mého jen tak nestane.

Koukněte se na proměnu planety za posledních 100let, na první pohled je jasné, že to je neudržitelné šílenství. Jenže dokud se mají lidé dobře, nic řešit nebudou.

0/0
14.12.2017 7:00

J69o36s45e81f 28Š18o30l43t29e32s 8824398410723

Rozšíření farem bude v podstatě zanedlouho nemožné. Kapacity na rozšiřování dochází. A pokud dojde k přechodu výroby průmyslového masa v laboratořích, tak je to něco úplně jiného.

0/0
14.12.2017 8:15

Najdete na iDNES.cz