Diskuse k článku

Šéfkuchař vrací michelinskou hvězdu. Nezvládá udržet podnik na úrovni

Před dvanácti lety se burgundský šéfkuchař Jérôme Brochot radoval z francouzského prestižního kulinářského ocenění. Jeho restaurace Le France se mohla pyšnit michelinskou hvězdou. Hospodářská krize v bývalé hornické oblasti však podnik semlela a šéfkuchař teď žádá o vyřazení z červené kulinářské bible.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J30a48k39u86b 79B54e47z83n20o15s36k70a 9647253296

nebylo by řešením restauraci přestěhovat do jiného města?

0/0
28.12.2017 0:04

J73a69n 59P31e42c25h 6267129106936

Chapu, i kdyz... no a doufam, ze bude mit aspon BIB

0/0
27.12.2017 21:05

M75a53r73i31a68n 50P84e15š98t91a 6828818288818

Michelinská hvězda snad není o ceně menu. Pokude stále vaří výborně, prostředí se nezhoršilo, tak nevidím důvod ji vracet. Je jedno co zrovna vaří a kdo to vaří, pokud udržuje vysokou kvalitu.

Ale možná to je jen o nějakých nákladech na tu cedulku... Pak by to bylo ovšem špatně.

0/−2
27.12.2017 20:08

J15i49r24k28a 73N95o54v51á14k 6542635795379

ale je to o tom co se vaří, myslíte, že vám tu hvězdu někdo dá za fantastickej guláš za 9 éček?

+2/0
27.12.2017 20:48

M37i11l48a14n 45K38a91l13l11a 5732624510639

Něco si o Michelinské hvězde pročtěte. Má jí i maník, který vaří do sta korun.

+1/0
27.12.2017 20:52

J51i65r64k33a 45N91o51v76á25k 6912115965379

už jsem to kdysi četl, pokud se dobře pamatuju, tak ta hvězda znamená, že když už máte cestu kolem, tak se oplatí se tam zastavit, dvě hvězdy stojí za menší zajížďku a teprve 3 hvězdy stojí přímo za to udělat si tam výlet.

a jestli tam skutečně takový borec je (co vaří do kila), tak mi to uniklo a palec mu nahoru.

+1/0
27.12.2017 20:57

M14i49l34a48n 28K66a87l23l56a 5142604860479

https://cestovani.idnes.cz/chan-hon-meng-michelin-pruvodce-singapur-bufet-kure-kuchar-pac-/kolem-sveta.aspx?c=A171212_150717_kolem-sveta_hig

+1/0
27.12.2017 20:59

O52n35d78ř13e74j 61S76t19a53r87o85c80h 5180713382604

Jenže kolik takovejch je. Není úplně fér vypíchnout jednu kuriozitu a dávat ji za příklad jak se dělá Michelinská kvalita. Pokud vím, tak maník už má šest restaurací a zdražuje.

+2/0
27.12.2017 21:08

M21i18l46a16n 17K34a52l78l62a 5542954620509

Zdražuje na kilo......já na kuriozitu psal jen díky statusu výše.

0/0
27.12.2017 22:31

M94i60c14h45a96l 48P25i97n22d27j49a30k 5283594607477

Kdyz ji nekdo dostane za smazene kure, proc ne?

0/0
28.12.2017 8:01

J67o19s93e58f 62D44o94l23e79ž39a28l 1816987491

Michelin samozřejmě nemá být o tom, kolik necháte v restauraci za menu, ale v tomto případě je šéfkuchař donucen začít vařit něco jiného, než za co tu hvězdu původně dostal, proto ji vrací. Nikde není psáno, že by ji s novým konceptem restaurace nemohl získat znova, i když to momentálně asi ani není jeho cílem.

+2/0
27.12.2017 21:57

P29e64t23r 68V57r37a81n44i21k 5324239621981

To se stava.

0/0
27.12.2017 19:35

Najdete na iDNES.cz