Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Šéfkuchař vrací michelinskou hvězdu. Nezvládá udržet podnik na úrovni

Před dvanácti lety se burgundský šéfkuchař Jérôme Brochot radoval z francouzského prestižního kulinářského ocenění. Jeho restaurace Le France se mohla pyšnit michelinskou hvězdou. Hospodářská krize v bývalé hornické oblasti však podnik semlela a šéfkuchař teď žádá o vyřazení z červené kulinářské bible.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J80a30k79u89b 67B77e73z65n73o51s17k41a 9537173826

nebylo by řešením restauraci přestěhovat do jiného města?

0/0
28.12.2017 0:04

J50a13n 77P94e98c37h 6237179476796

Chapu, i kdyz... no a doufam, ze bude mit aspon BIB

0/0
27.12.2017 21:05

M96a12r80i92a37n 42P67e62š40t37a 6978288878378

Michelinská hvězda snad není o ceně menu. Pokude stále vaří výborně, prostředí se nezhoršilo, tak nevidím důvod ji vracet. Je jedno co zrovna vaří a kdo to vaří, pokud udržuje vysokou kvalitu.

Ale možná to je jen o nějakých nákladech na tu cedulku... Pak by to bylo ovšem špatně.

0/−2
27.12.2017 20:08

J18i64r21k75a 35N91o12v67á14k 6102265555789

ale je to o tom co se vaří, myslíte, že vám tu hvězdu někdo dá za fantastickej guláš za 9 éček?

+2/0
27.12.2017 20:48

M97i80l80a91n 66K81a30l96l76a 5622924580789

Něco si o Michelinské hvězde pročtěte. Má jí i maník, který vaří do sta korun.

+1/0
27.12.2017 20:52

J97i84r53k51a 23N14o59v17á71k 6292575945709

už jsem to kdysi četl, pokud se dobře pamatuju, tak ta hvězda znamená, že když už máte cestu kolem, tak se oplatí se tam zastavit, dvě hvězdy stojí za menší zajížďku a teprve 3 hvězdy stojí přímo za to udělat si tam výlet.

a jestli tam skutečně takový borec je (co vaří do kila), tak mi to uniklo a palec mu nahoru.

+1/0
27.12.2017 20:57

M54i14l98a22n 87K37a25l22l83a 5732384260469

https://cestovani.idnes.cz/chan-hon-meng-michelin-pruvodce-singapur-bufet-kure-kuchar-pac-/kolem-sveta.aspx?c=A171212_150717_kolem-sveta_hig

+1/0
27.12.2017 20:59

O94n70d36ř44e24j 98S72t98a53r88o15c24h 5720133652614

Jenže kolik takovejch je. Není úplně fér vypíchnout jednu kuriozitu a dávat ji za příklad jak se dělá Michelinská kvalita. Pokud vím, tak maník už má šest restaurací a zdražuje.

+2/0
27.12.2017 21:08

M48i73l19a71n 18K85a58l52l71a 5632794690509

Zdražuje na kilo......já na kuriozitu psal jen díky statusu výše.

0/0
27.12.2017 22:31

M82i72c68h77a84l 87P22i21n11d92j23a80k 5713804157557

Kdyz ji nekdo dostane za smazene kure, proc ne?

0/0
28.12.2017 8:01

J33o82s23e52f 18D28o21l88e51ž37a32l 1626497841

Michelin samozřejmě nemá být o tom, kolik necháte v restauraci za menu, ale v tomto případě je šéfkuchař donucen začít vařit něco jiného, než za co tu hvězdu původně dostal, proto ji vrací. Nikde není psáno, že by ji s novým konceptem restaurace nemohl získat znova, i když to momentálně asi ani není jeho cílem.

+2/0
27.12.2017 21:57

P70e36t18r 28V82r47a32n50i13k 5354799731361

To se stava.

0/0
27.12.2017 19:35







Najdete na iDNES.cz