Diskuse k článku

TEST DNES: Úplné výsledky testu margarínů

MF DNES otestovala ve spolupráci s iniciativou Vím, co jím a piju osmnáct margarínů. Zde najdete kompletní výsledky testu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D91a80v79i50d 36P45a17t69r19a28s 2434804837851

Palmový tuk úplně ve všech kromě jednoho, kde je ale máslo. Z čeho je dělali před padesáti lety? Ať mi nikdo neříká, že to bez nezdravého palmáče nejde, ale je to holt skvělý byznys.

+1/−2
27.3.2018 8:30

P19e26t39r 13V64a56l70e73č64k25a 6477978579

Dřív byly používané ztužené rostlinné tuky, palmový tuk je oproti tomu zdravá lahůdka...

+3/0
27.3.2018 11:09

M69a78r61t84i76n 69K18a11r49á11s64e90k 9148973718738

Palmac je oproti "starym margarinum" vrchol zdrave vyzivy...

0/0
28.3.2018 0:26

K24a72r80e62l 12M52a30r41h53a 3848599155318

Za prvé není nezdravý (samozřejmě jako u všeho závisí na dávce) a za druhé opravdu nejde, jinak by "margaríny" byly tekuté. Nebo by se musely používat ztužené/hydrogenované tuky viz příspěvek níže, a ty obsahují škodlivé transmastné kyseliny.

0/0
28.3.2018 17:31

M17a25r35e87k 46Š59o10t40t 1669588137

Samý palmový olej, emulgátory a konzervanty. To fakt nechci. Ta chemie je určitě strašně zdravá. Na mléčný tuk je člověk adaptovaný minimálně tisíce let.

+2/0
27.3.2018 7:04

K24a77r17e75l 38M47a72r51h71a 3118899105748

Ad palmový tuk viz výše. Jako emulgátor je obvykle použit lecitin (látka obsažená přirozeně v mnoha živočišných i rostliných potravinách, kupuje se i jako potravní doplněk) a jako konzervant kys.sorbová, což je opět přírodní látka obsažená např. v jeřabinách. Ještě faktická poznámka: všechny látky jsou "chemie".

0/0
28.3.2018 17:38

M26i93l66e35n40a 53J33a83l57ů95v28k93o49v65á 8261607221737

Naprosto nepřehledné hodnocení margarínů a navíc víc než polovinu(6) jich vůbec neznám!!

+1/0
27.3.2018 6:25



Najdete na iDNES.cz