Diskuse k článku

Alcron reaguje na ztrátu michelinské hvězdy, vedení vymění šéfkuchaře

Vedení hotelu Radisson Blu Alcron Prague po ztrátě michelinské hvězdy provede v podniku změny. Od dubna restauraci opustí šéfkuchař Pavel Býček, nahradí ho Jakub Černý. Nicméně ztrátu prestižního ocenění bere jako výzvu do budoucna.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T56o65m65á19š 11H18o77l66e87k 5475110761967

hrozné co tam servirují hostum. to je asi tak pro Francouze

+1/−1
2.4.2018 4:40

M18i82c85h24a76l 90U29r58b43a13n 1935490891497

Et merde!

0/0
2.4.2018 19:52

M15o49j10m33i37r 30P84e39ř17i96n11a 6928450936

Tak to asi s tou českou gastronomií nebude tak slavné - pouze 2 restaurace mají 1 hvězdu.

Berlín má 14 jedno- a 7 dvouhvězdičkových restaurací.

0/−1
1.4.2018 19:47

M23a82r33t87i39n 46H68r11o75u61d44n92ý 5927252794737

V těchto restauracích jak vidno, člověk může očekávat sebevětší zážitek, ale ne ten, že se tam nají. Zajímalo by mě, co tam servírují na dodlábnutí, protože "tohleto", to je fakt jen na rozdraždění chuťových buněk a trávicích procesů.

+2/−2
30.3.2018 8:58

P45e59t66r 15Č82e26r96m97á94k 9368965849540

Nají. Pod termínem najíst si ale každý nepředstavuje nacpat se.

+2/−2
31.3.2018 20:41

M64i39c47h83a31l 57U49r66b10a36n 1175250271207

Najist se znamena, ze stravnik prijde hladovy a odchazi syty.

Najist se dobre znamena, ze mu to navic chutnalo.

Pokud neni dostatecne mnozstvi nebo jidlo neni dobre (subjektivni, uznavam), tak to neni v poradku.

0/0
2.4.2018 19:55

P63e63t35r 54Č32e94r24m14á85k 9238705579620

Nikoliv, to že někdo odchází sytý znamená že je nasycený. Najezený je naopak i člověk co nasycený není. R^

V restauracích tohoto typu pak vůbec nejde o množstí ale ryze o kvalitu a chuť.

0/0
2.4.2018 21:39

T25o27m14a22s 48H70a15c48e64k 6594477385857

Ono je rozdil do sebe behem 10 minut naladovat ten slavny gulas se sesti kterej Vam roztahne pupek a to najedeni spis citite na pasku kalhot nez kde jinde a dat si spoustu malych porci rozhozenych na delsi cas. Nekdy si to zkuste a verte ze budete po poslednich chodu dostatecne plny. Neznam osobne nikoho kdo by po jidle v takove restauraci mel hlad, naopak znam priklady kdy lide ani nedojedi, protoze jsou plni.

+3/−1
1.4.2018 3:27

J42o89s23e12f 27V47a82v88ř89i81č77k25a 9423304294194

Ono vas To "zasyti" prece jen je to na delsi casove obdobi, takze signaly z zaludku o plnosti se dostavi. Neberte tuto kuchyni jako se "najist" ale berte to jako degustacni zazitek. Telo to prezije a Vy si uzijete spousta chutí a o to jde.

+1/−1
1.4.2018 10:38

J16o52s68e27f 71K36o94t51e73l90n97í23k 6967252929291

A pak se to většinou zakončí v McDonaldu ;-D. Jinak by byl hlad:-)

+2/0
1.4.2018 21:29

M16o67j44m76i75r 98P80e80ř44i59n97a 6788300326

Příteli, vy jste zřejmě gurmán.

0/0
1.4.2018 19:50

I57v88a 37D32o31l38a27n28s78k89á 2303956400890

Muze byt zaroven i gourmet. To se navzajem nevylucuje. :)

0/0
2.4.2018 17:22

J73i66ř14í 90D82o45n16ě58k 2565293906599

Tohle je to trochu jiný zážitek,není to o velikosti porce...ale o tom co cítíte když si jednotlivá sousta dáváte do úst.V těchto restauracích je to i o ceně pokud má hvězdu.Nicméně jako amatér si doma dopřávám to samé a někdy i lepší.je to otázka chutí a téměř dokonalé kombinace těchto chutí.K smůle průměrných hostů většinou čím více hvězd větší zážitek,ale také větší průvan na platební kartě.Nicméně čas od času to neškodí.Před deseti lety jsem prvně jedl ve Francii a dodnes mé chuťové buňky vnímají tu chuť.Tohle je k nezapacení na rozdíl od průměrné svíčkové,kterou si dáte ze šesti ,kterýkoliv den v týdnu a druhý den zapomenete jakou měla chuť.Nechci tvrdit že je to pro všechny nebo že všichni si tuto gurmánskou explozi dokonale vychutnají,to bych lhal

0/0
2.4.2018 15:32

I47v28a 17D37o87l17a58n15s73k14á 2143126280250

Cesi aspon tu svickovou umi udelat jinak nez skoro syrovou. V zadnem pripade si ve Francii neobjednavejte maso pokud nemate radi krev. Oni to proste jinak neumi. Naposledy jsem poslala zpatky Boeuf Stroganoff. Myslela jsem, ze kdyz si objednam ragu, bude to bez problemu. Nebylo. A kdyz si objednate slusne propeceny hamburger, budou vas ignorovat. Ten Stroganoff byl v Les Ombres, coz neni levna restaurace.

0/0
2.4.2018 17:21

V41l81a37d54i68m44í37r 34H10o16r64t 1696535599329

Ano, z ukázky jsem to pochopil. Mám informace od člověka, který léta doprovázel amerického turistu po Evropě a jako svého průvodce ho bral i do luxusních restaurací. A potom odešli do nejbližšího bufíku konečně se najíst.

+5/−2
29.3.2018 20:42

T51o63m63a68s 94H84a90c15e66k 6174977275777

Tak to musel byt poradnej tlustoprd. A nebo kecal.

Ja rozhodne nejsem hubenour a potrebuji svoji davku jidla, ale vzdy jdu z techto restauraci plny. Je videt ze jste tam nikdy nebyl a vite o tom kulove. Pokud dostanete 7-12 (nekdy i vic) podobnych chodu rozlozenych do 2-4 hodin tak se normalnimu cloveku nemuze stat ze by odesel hladovy.

0/−2
1.4.2018 3:23

J41o13s39e40f 87V18a32v92ř59i71č98k63a 9163524494134

Tak mozna preplacany, ale rozhodne ne dobre najedeny.

+1/−1
1.4.2018 10:35

L60i53b78o20r 95P38e80t92r60á27š 6805729648159

Jak říkal Zdenda : " Na zážitkové gastronomii je největší zážitek při placení "

+5/−1
29.3.2018 16:10

M30o73j64m85i52r 33P89e51ř69i96n14a 6628620556

Ovšem hvězdou oceněná restaurace není restaurací "zážitkovou". To se váš Zdena plete.

Zážitková restaurace je například ta středověká krčma někde u Jičína. To ano. Ale v každém případě ne Alcron v Praze.

+1/0
1.4.2018 19:49

B98l44a84ž39e18j 87M66o31t90y27č85k11a 8527357545530

tohle je daleko větší tragedie než nedostavěný severní obchvat Prahy8-o

+2/−2
29.3.2018 11:13

J24o80s31e39f 60N54o64v87o38t85n56ý 8268875734256

A co guláš se šesti?

+3/−1
28.3.2018 14:07

P25a74v96l34a 34K36v38a34p16i82l82o28v63á 7149928184397

Za prvé... je hkoupost shazovat top gastronomii, jen proto že se z toho nenacpu a nerozumím tomu. Je to svým způsobem umění. Stejně tak, jako ne každý je fanouškem Kupkových obrazů, tak ne každý rozumí top gastronomii.

Za druhé k Michellinu... fakt je, že jsem ve Španělsku jedla v restauraci s hvězdou a byla úúúplně normální.

+6/−1
28.3.2018 7:51

Š52á95r48k18a 59M27a80t28y23á55š77o63v33á 1771925152699

jít do Michelinské restaurace,jakou byl i Alcron, to bylo jako jít do "Národního divadla" , prostě zážitek, ne v riflích a mikině, pěkně v obleku, užít si krásný večer...ne se nacpat a funět....ale vnímat to všechno kolem sebe a nechat se hýčkat.... ale když se toto nedostavilo a fakt jste si připadal,jkak u kostky ve skluzu....tak co potom? Reklamovat?

0/−1
29.3.2018 8:11

P69a22v77l20a 38K77v26a56p96i13l32o29v57á 7149548664917

Ehm. Nijak bych váš příspěvek nerozporovala. Ale nechápu jak to souvisí s tím mým.

0/0
29.3.2018 13:25

P21e94t64r 84A71t77m58e25l 5738189571160

Doporučil bych Alcronu zařadit do poledního menu *smažený eidam s broskví a eidamem*

+1/0
28.3.2018 7:49

J92o37s15e64f 40V36a98v13ř69i82č82k69a 9973304484644

Tobe to v zavodce nestaci? :-D

0/0
1.4.2018 10:39

P71e26t52r 54A43t75m72e47l 5488769571260

Tak samo o sobe jo,ale rad bych si to dopral s obsluhou a za plnou palbu. :-)

+1/0
1.4.2018 14:59

M23i34c66h98a67l 40U32r93b74a23n 1635760491117

R^;-DR^

0/0
2.4.2018 19:58

Š61á84r94k61a 25M88a93t88y27á53š69o92v44á 1761845592309

někteří ty michelinky odmítají,někteří jsou na prášky z toho,že je neobhájili...důležité je dobře vařit...není to o těch hvězdách,to by měla být samozřejmost...

+2/0
28.3.2018 7:05

F64r62a61n63t91i34š66e56k 72S63o48b95o40t92k58a 1797303214950

Tak teď už s manželkou do Alcronu ani nepáchneme. Jako důchodci máme více času a proto poslední rok, když obdrželi tu michelinskou hvězdičku, tak jsme si vždy na víkend udělali vyjížďku metrem z předměstí až na Václavák a zašli si tam na večeři. No ale teď, to tedy ne! Prostě nadělali nám pořádné starosti....

+4/0
28.3.2018 6:49

P96e46t25r 72A30t60m18e77l 5158779221780

Teď budete mít od Bureše skorozadarmo vlak a autobus, tak si na dobré jídlo můžete vyrazit za humna.

+4/−1
28.3.2018 7:51

J33a81r77o85s91l89a80v 95D31r43o96z33d 6633379410537

Baví mě, jak tu půlka lidí píše, že by se toho nenajedla.

Chápu to u lidí, kteří celý den fyzicky makají, ale kancelářské krysy opravdu nepotřebuji sníst každý den monstr porci brambor politých mastnotou a k tomu 100g nějakého mizerného masa a nafutrovat se tou šlichtou k prasknutí.

Špatné stravovací návyky nejsou něco, čím byste se měli chlubit.

+3/−2
28.3.2018 0:58

J88i31r95i 13F82i35n78k 1102520669633

Potreba se najist neni spatny navyk, ale zivotni potreba, po praci obzvlast...

+4/0
28.3.2018 5:48

P27e75t61r 45A94t63m85e43l 5288279241340

Tak především tady nejde primárně o to uspokojit potřebu se najíst, ale o zážitek....vizuální i chuťový. Osobně to nechápu, přijde mi to jako by to mělo uspokojovat zákazníka s oblibou v uměleckých obrazech.

Ale tipuju, že v těch restauracích nenabízejí pouze šestichodová degustační menu, ale taky "normální" jídla....nebo se pletu ?

0/0
28.3.2018 10:54

T97o51m34a13s 17H65a29c51e86k 6634847235767

Neznam restaurace v CR, ale tak nejak obecne plati ze cim lepsi restaurace tim mensi vyber. Vetsina nejlepsich restauraci opravdu nabizi jen a pouze degustacni menu ktere jsou schopne pripadne upravit dle pozadavku zakaznika (nutno hlasit predem - ne ostre, ne kren, ne orisky a pod)

Druhou veci je ze jsem jeste nikdy neodchazel od degustation menu hladovy.

0/0
1.4.2018 3:31

Š45t67e88f11a85n 73F12r65i20č80a 7522638783786

Než tady ty jednohubky, to raději do Beskyd na pořádnou Valašskou kyselicu.

+5/−1
27.3.2018 23:37

V57á12c90l46a89v 13V87a77n84ě68k 2113803578271

Restaurace na úrovni lze najít v Praze, kde je drží v provozu turísti a možná bohatí Pražáci, ovšem v menších městech jednoduše lidi nemají na to, aby udrželi v trvalém provozu restauraci, která má i stupínek k Michelinské hvězdě.

Takovýto standard stojí peníze a ty kromě Prahy v okolí nejsou.

+2/−1
27.3.2018 23:30

P63e56t61r 55Č19e58r40m78á71k 9658815599340

Restaurace na úrovni lze najít skoro všude, ale nikde jich není taková koncentrace jako v Praze, proto Michelin ani jiná města v průvodci neuvádí. Termín bohatý Pražák je pak dnes poněkud diskutabilní - půlka Prahy jsou Moraváci a Slováci, kteří naopak lepší gastronomii hojně využívají.

+4/0
27.3.2018 23:37

V33á22c76l32a47v 95V83a75n87ě18k 2843363218841

Tak nevím, ale i krajská města mají potíž dostat do restaurace klientelu co by byla nejen schopná, ale i ochotná zaplatit pětistovku za hlavní chod, takže to opět zbývá na tu Prahu.

Nehledě na to, že většina lidí u nás je zvyklá dostat na talíři horu Říp a když to je nějaká menší hora, tak se cítí okradeni.

+1/0
27.3.2018 23:43

P98e77t85r 23Č18e88r43m64á39k 9328345109320

Potíž ano ale přesto takových restaurací existuje hodně, akorát prostě nikdo z michelinu nepojede někam na Moravu aby tam pak obešel pár podniku když za tu samou dobu jich jinde zvládne 10.

A ano, problém že spousta lidí nechápe a nebo nerozlišuj rozdíl mezi kvalitou a kvantitou je dlouhodobý problém.

+1/−1
28.3.2018 9:51

J26á12n 91B42a16d20i40o31v95s35k43ý 2769674796946

Je mi tech kuchařů líto. Cely rok ve stresu jestli obhájil.

+3/0
27.3.2018 23:26

J25a59r76o78s31l50a55v 52D59r80o81z80d 6483199140877

Když chcete být v něčem vynikající, stresu se nevyhnete.

Mně je líto spíš kuchařů, kteří celý život patlají šlichty z polotovarů. Nechápu, jak takoví mohou mít z té práce radost.

+2/−1
28.3.2018 1:01

J87a82k65u60b 51S87t84a67š34e29k 4517929673544

Mám z toho pocit, že východní Evropa... tam lezou všichni po stromech, tož tu hvězdu můžem dát opravdu jen těm supr-spešl-ekslůziv podnikům, abychom se náhodou nesekli vedle... Tady ve Frankrajchu nebo Britanistánu na to pečem, to je západ, tam to s klidem dáme kdejakému bistru.

+6/−2
27.3.2018 22:46

V90á22c62l98a86v 71V52a38n83ě71k 2493323698911

Můžete to nějak ozřejmit?

+2/−5
27.3.2018 23:25

P59a67v79e50l 23S54v94o67b63o90d16a 4427930252372

Kecy.

+1/−3
28.3.2018 0:24

D43a64v87i27d 40H38y88š23p92l27e91r 2353883947935

To video je dobré. Když si představím, že mám občas pořádný hlad a dostal bych podobnou nanoporci, asi by to někdo schytal. :-)

+3/0
27.3.2018 22:30

P18e22t13r 23Č27e12r58m58á42k 9988745509970

Tak to je jakobyste hledal v autobusu požitek z rychlé jízdy :-) Záleží na prioritách.

+2/−2
27.3.2018 22:49

L17u13d28m17i60l31a 50N77o33v94á36k37o70v49á 5499221334419

Ano, chybí nám rádce (nejen) pro motoristy, kde se na cestách dobře najíst.

Tohle blouznění nad "umělecky zamazanými talíři" mě nebere. Pro mě to je jen silně šovinistické hodnocení od žabožroutů (povšimněte si počtu ohvězdičkovaných restaurací ve Francii a v ostatní Evropě) . A to aniž by bylo jakkoliv věřejně zdůvodňováno. :-/Rv

+12/0
27.3.2018 22:10

J12a49k71u65b 27S46t98a17š24e39k 4517699253814

Nevím, proč bychom se tady měli pokakat z nějakého myšelínu. Chtělo by to nějaké naše české hodnocení restaurací... třeba už existuje?

+3/0
27.3.2018 22:47

V55á23c28l76a92v 27V84a75n85ě56k 2893613448931

Ano.

Pár restaurací dokonce má ti tři knedlíky.

+2/0
27.3.2018 23:31



Najdete na iDNES.cz