Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

V25i35k28t32o21r 37T32i15c33h60y 7420178154448

Doporučil bych odstranit katův šleh a kuřecí prsa s broskví z jídelního lístku.

+82/−3
doporučit
27.3.2018 15:15

L32a66d29i49s71l42a11v 97T23r11i39s97k41a 4465847330

Musím se přiznat, že koncept rádce pro motoristy, kterým Michelinský průvodce původně byl má pro mne smysl a určitě by se hodil i dnes.

Michelin se však dostal už tak daleko od původní myšlenky, že mne osobně nechává přidělení či odejmutí hvězdičky "kostce ve skluzúúú" naprosto chladným.

Ano, rád se v restauraci dobře najím a rozhodně nepreferuji velkou porci za málo peněz, ale toto je naprosto opačný extrém.

+75/−3
doporučit
27.3.2018 15:53
Foto

M38a52r78t38i21n47a 17D77v40o74ř31á65k65o22v58á 2405183509220

Nedávno jsem někde četla, že ve Francii některé restaurace dobrovolně ty "hvězdy" vracejí . . . prý aby mohly vařit i normální jídla pro normální lidi za normální ceny ;-) Tak jak tedy?

+39/0
doporučit
27.3.2018 16:26

K50a54r93e36l 54S49t27r22ž27a91n23o94v85s30k98ý 1328885385

Já bych to tak nehrotil. Hlavně, že zákazníci odcházejí spokojení a vracejí se.

+33/0
doporučit
27.3.2018 15:58
Foto

P76e32t84r 58P50r19o95c21h45á42z10k51a 3982886892334

Jídla typu "kostka ve skluzu" mě zase až tak moc nefascinují. Naštěstí existuje spousta podniků, kde sice nemají žádnou hvězdu, ale zato narvané parkoviště, plnou restauraci a spousty hostů co se rádi vrací.:-)

+46/−3
doporučit
27.3.2018 16:42

G43u77s43t25a34v 87S93o34j89k85a 1278783445444

Ve Francii mají hvězdu tisíce restaurací a tady jenom dvě nebo tři ?

Nenechte se vysmát a neberte ty nesmysly vážně.

+63/−7
doporučit
27.3.2018 15:29

M65a88r69t11i40n 27S37v90o14b84o40d42a 7139847212745

Klasická diskuze. Neznám, nebyl jsem tam ale hned to odsoudím jako snobismus.

+29/−4
doporučit
27.3.2018 18:43

J92á33n 15K61o85t30ú87č 2736144878386

Michelin už dávno neoceňuje "obyčajné" reštaurácie s dobrou kuchyňou, aby sa turisti mali kde najesť, t.j. niečo na spôsob jedál od Romana Vaňka. Ale nie, Michelin oceňuje len reštaurácie, kde sa varí "haute cuisine" francúzskeho typu, čiže rôzne zážitky pre zmysly, ktoré ale s normálnym jedlom a stravovaním nemajú moc spoločného (slávna "kostka ve skluzu").

No a potom občas prenikne na svet informácia, že michelinskú hviezdu získala nejaká obyčajná jedáleň, kde si pracujúca trieda dáva na obed pečené kura alebo sushi. Ale pozor: všimnite si, že toto sa stáva výlučne vo východnej Ázii (Japonsko, Singapur). Žiadna samoobslužná jedáleň v Európe michelinskú hviezdu nikdy nedostala! Podľa informácii ľudí, ktorí tomu rozumejú (nájdete to aj na Wikipédii) je to tým, že v týchto štátoch firma Michelin chce expandovať svoj biznis s pneumatikami.

Pre toto všetko michelinská hviezda nemá už dávno zmysel. Je to buď o snobizme alebo o lacnom marketingu.

+24/−4
doporučit
27.3.2018 17:25

L60u67d64m91i26l75a 10N75o21v81á96k57o71v95á 5519731584849

Ano, chybí nám rádce (nejen) pro motoristy, kde se na cestách dobře najíst.

Tohle blouznění nad "umělecky zamazanými talíři" mě nebere. Pro mě to je jen silně šovinistické hodnocení od žabožroutů (povšimněte si počtu ohvězdičkovaných restaurací ve Francii a v ostatní Evropě) . A to aniž by bylo jakkoliv věřejně zdůvodňováno. :-/Rv

+12/0
doporučit
27.3.2018 22:10

L90i84b19o22r 24K92o92u73t 4813581446118

Nejsem znalcem, ale v několika, tedy cca kolem deseti restauracích oceněných michelinskou hvězdou, jsem v průběhu let byl. V Italii a ve Francii. Vše to byly menší velmi příjemné podniky, některé evidentně rodinné. A nedalo se nikde říct, že by byly extrémně drahé, někdy byly ceny o něco vyšší, jinde na úrovni obvyklých cen. Tedy, mohl jsem si samozřejmě vybrat víno za 500 eur, ale zrovna tak velmi dobré místní třeba za 25. Zrovna tak jsem si v jednom z nich dal třeba sekanou s čočkou, měli ji v denní nabídce a měl jsem na ni chuť. Takže jaký snobismus?

+14/−1
doporučit
27.3.2018 19:04

J94o96s52e88f 75R33i48c92h23t66e12r 9186105927943

Mně to zas tak divný nepřijde, když vezmu v úvahu, že komanči v Česku zcela vymýtili jakoukoliv jídelní kulturu. Ve spoustě zemí “v bistru za rohem” dostanete solidní jídlo, v Česku je v menších městech max 4-5 restaurací, kde není jídlo “vo hubu”.

+11/0
doporučit
27.3.2018 18:57

R74o42b65e43r56t 38K88o22c13i29á47n 5539717976527

Upřímně by mě zajímalo, jaké procento lidí chodí do podobných snobských zařízení za gastronomickým zážitkem a kolik jen proto, aby si mohli hodit fotky na fejsík a před známými ze sebe dělat strašné odborníky a gurmány, případně na idnesu pohrdat lidmi, co si s chutí dají guláš nebo smažák.

+31/−9
doporučit
27.3.2018 16:26

J92a51n41a 19M85a98l15a 7829291289342

Gulášek s knedlíčkem, dršťková s křupavou houstičkou , sekačka s kaší a okurkou nebo ovárek s chlebem čerstvým křenem a hořčicí ,tak to si dám raději než všecka Michelinská menu dohromady ;-)R^

+23/−8
doporučit
27.3.2018 16:22
Foto

D65a70n34i81e10l 22H31a96b27ě41t26í25n87e72k 1160836483682

Pořád jsem čekal, kdy tam dají něco k jídlu a ono nic?! Počmárané talíře a bobulky kdoví z čeho pokládané pinzetou na lístek z čehosi. Jako výtvarné dílo dobrý, ale jako oběd? Na mne to působí jako potrava pro nějaké éterické, mimozemské bytosti.

+19/−6
doporučit
27.3.2018 17:44

F38r78a76n93t70i72š60e76k 90B17e95r69d58a 5452246319711

Dvakrát jsem si podobný zážitek dopřál (ve dvou různých zemích) a pokud mám hodnotit, tak bych si, s dovolením, vypůjčil citaci od cimrmanů: "Já tomu možná nerozumím... ale za sebe bych řek, že tu nic tak extrovního nevidím... Když to srovnám s tím výletem na Kokořín..."

Mám rád jednoduchou kuchyni, což neznamená lacinou. Potrpím si na kvalitní suroviny, ale nemám rád zbytečné kudrdlinky a už vůbec ne míchání chutí. Když si kupříkladu dávám hovězí steak, tak mi stačí hrubozrnná sůl a kvalitní pepř, nepotřebuji žádné omáčky, bylinky, nebo nedejbože tepelně upravené ovoce.

Prostě nejsem cílovka kuchařských kreací a většinou oceňuji především způsob prezentace a servírování, než samotný chuťový zážitek.

+8/0
doporučit
27.3.2018 17:52

P27a87v31l28a 35K32v74a79p21i76l35o53v46á 7789248654237

Za prvé... je hkoupost shazovat top gastronomii, jen proto že se z toho nenacpu a nerozumím tomu. Je to svým způsobem umění. Stejně tak, jako ne každý je fanouškem Kupkových obrazů, tak ne každý rozumí top gastronomii.

Za druhé k Michellinu... fakt je, že jsem ve Španělsku jedla v restauraci s hvězdou a byla úúúplně normální.

+6/−1
doporučit
28.3.2018 7:51

M90a49r57t71a 10V60i30n33t30r23o10v57á 1811792102651

Není nad českou klasiku a né 5g masa s max3 kuličky hrášku a něčím popatláno min. za 500,- ale proti gustu žádný dišputát

+22/−19
doporučit
27.3.2018 15:26

J10a88k95u27b 50S12t56a12š23e58k 4957349323534

Mám z toho pocit, že východní Evropa... tam lezou všichni po stromech, tož tu hvězdu můžem dát opravdu jen těm supr-spešl-ekslůziv podnikům, abychom se náhodou nesekli vedle... Tady ve Frankrajchu nebo Britanistánu na to pečem, to je západ, tam to s klidem dáme kdejakému bistru.

+6/−2
doporučit
27.3.2018 22:46

L38i80b13o44r 53P74e72t10r26á37š 6105939148189

Jak říkal Zdenda : " Na zážitkové gastronomii je největší zážitek při placení "

+5/−1
doporučit
29.3.2018 16:10

Š73t32e38f95a34n 86F45r88i28č47a 7722888913556

Než tady ty jednohubky, to raději do Beskyd na pořádnou Valašskou kyselicu.

+5/−1
doporučit
27.3.2018 23:37

F58r50a64n95t10i75š84e29k 53S46o35b35o91t10k72a 1677273554960

Tak teď už s manželkou do Alcronu ani nepáchneme. Jako důchodci máme více času a proto poslední rok, když obdrželi tu michelinskou hvězdičku, tak jsme si vždy na víkend udělali vyjížďku metrem z předměstí až na Václavák a zašli si tam na večeři. No ale teď, to tedy ne! Prostě nadělali nám pořádné starosti....

+4/0
doporučit
28.3.2018 6:49

P48a37v89e29l 98M98i45l18i48č62k64a 1714648829271

Dršťková jeDršťková ačerstvé pečivo..R^ co může být lepšího??

+16/−15
doporučit
27.3.2018 15:21

V51l74a71d13i92m37í33r 53H78o91r69t 1986935459269

Ano, z ukázky jsem to pochopil. Mám informace od člověka, který léta doprovázel amerického turistu po Evropě a jako svého průvodce ho bral i do luxusních restaurací. A potom odešli do nejbližšího bufíku konečně se najíst.

+5/−2
doporučit
29.3.2018 20:42

F59r30a26n90k 53N27o67v31a64k 5955645671459

Smazak nesmakoval?

+4/−1
doporučit
27.3.2018 17:23

J66á87n 73B70a52d74i58o96v95s23k62ý 2699244826216

Je mi tech kuchařů líto. Cely rok ve stresu jestli obhájil.

+3/0
doporučit
27.3.2018 23:26







Najdete na iDNES.cz