Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Alcron reaguje na ztrátu michelinské hvězdy, vedení vymění šéfkuchaře

Vedení hotelu Radisson Blu Alcron Prague po ztrátě michelinské hvězdy provede v podniku změny. Od dubna restauraci opustí šéfkuchař Pavel Býček, nahradí ho Jakub Černý. Nicméně ztrátu prestižního ocenění bere jako výzvu do budoucna.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T96o65m84á90š 61H72o71l90e39k 5175600311327

hrozné co tam servirují hostum. to je asi tak pro Francouze

+1/−1
2.4.2018 4:40

M13i86c87h43a17l 94U41r37b36a43n 1905490161937

Et merde!

0/0
2.4.2018 19:52

M87o83j88m55i54r 70P90e69ř60i25n33a 6958390416

Tak to asi s tou českou gastronomií nebude tak slavné - pouze 2 restaurace mají 1 hvězdu.

Berlín má 14 jedno- a 7 dvouhvězdičkových restaurací.

0/−1
1.4.2018 19:47

M15a13r30t94i57n 75H13r55o94u92d22n68ý 5297682704327

V těchto restauracích jak vidno, člověk může očekávat sebevětší zážitek, ale ne ten, že se tam nají. Zajímalo by mě, co tam servírují na dodlábnutí, protože "tohleto", to je fakt jen na rozdraždění chuťových buněk a trávicích procesů.

+2/−2
30.3.2018 8:58

P93e51t55r 77Č82e17r49m60á15k 9608405439360

Nají. Pod termínem najíst si ale každý nepředstavuje nacpat se.

+2/−2
31.3.2018 20:41

M71i19c21h65a10l 32U32r22b94a91n 1395900421877

Najist se znamena, ze stravnik prijde hladovy a odchazi syty.

Najist se dobre znamena, ze mu to navic chutnalo.

Pokud neni dostatecne mnozstvi nebo jidlo neni dobre (subjektivni, uznavam), tak to neni v poradku.

0/0
2.4.2018 19:55

P94e42t84r 50Č32e97r38m31á81k 9498605579960

Nikoliv, to že někdo odchází sytý znamená že je nasycený. Najezený je naopak i člověk co nasycený není. R^

V restauracích tohoto typu pak vůbec nejde o množstí ale ryze o kvalitu a chuť.

0/0
2.4.2018 21:39

T62o68m89a95s 44H68a28c32e83k 6114137285467

Ono je rozdil do sebe behem 10 minut naladovat ten slavny gulas se sesti kterej Vam roztahne pupek a to najedeni spis citite na pasku kalhot nez kde jinde a dat si spoustu malych porci rozhozenych na delsi cas. Nekdy si to zkuste a verte ze budete po poslednich chodu dostatecne plny. Neznam osobne nikoho kdo by po jidle v takove restauraci mel hlad, naopak znam priklady kdy lide ani nedojedi, protoze jsou plni.

+3/−1
1.4.2018 3:27

J48o19s97e59f 25V86a50v28ř53i27č29k19a 9173444964504

Ono vas To "zasyti" prece jen je to na delsi casove obdobi, takze signaly z zaludku o plnosti se dostavi. Neberte tuto kuchyni jako se "najist" ale berte to jako degustacni zazitek. Telo to prezije a Vy si uzijete spousta chutí a o to jde.

+1/−1
1.4.2018 10:38

J37o70s14e52f 34K68o52t15e94l94n31í23k 6647212419811

A pak se to většinou zakončí v McDonaldu ;-D. Jinak by byl hlad:-)

+2/0
1.4.2018 21:29

M32o85j59m29i33r 31P34e73ř16i77n19a 6518690866

Příteli, vy jste zřejmě gurmán.

0/0
1.4.2018 19:50

I36v34a 31D81o55l40a98n75s21k78á 2653926640300

Muze byt zaroven i gourmet. To se navzajem nevylucuje. :)

0/0
2.4.2018 17:22

J64i37ř63í 42D85o47n86ě31k 2835773276159

Tohle je to trochu jiný zážitek,není to o velikosti porce...ale o tom co cítíte když si jednotlivá sousta dáváte do úst.V těchto restauracích je to i o ceně pokud má hvězdu.Nicméně jako amatér si doma dopřávám to samé a někdy i lepší.je to otázka chutí a téměř dokonalé kombinace těchto chutí.K smůle průměrných hostů většinou čím více hvězd větší zážitek,ale také větší průvan na platební kartě.Nicméně čas od času to neškodí.Před deseti lety jsem prvně jedl ve Francii a dodnes mé chuťové buňky vnímají tu chuť.Tohle je k nezapacení na rozdíl od průměrné svíčkové,kterou si dáte ze šesti ,kterýkoliv den v týdnu a druhý den zapomenete jakou měla chuť.Nechci tvrdit že je to pro všechny nebo že všichni si tuto gurmánskou explozi dokonale vychutnají,to bych lhal

0/0
2.4.2018 15:32

I45v39a 46D55o59l11a45n17s67k96á 2903816640100

Cesi aspon tu svickovou umi udelat jinak nez skoro syrovou. V zadnem pripade si ve Francii neobjednavejte maso pokud nemate radi krev. Oni to proste jinak neumi. Naposledy jsem poslala zpatky Boeuf Stroganoff. Myslela jsem, ze kdyz si objednam ragu, bude to bez problemu. Nebylo. A kdyz si objednate slusne propeceny hamburger, budou vas ignorovat. Ten Stroganoff byl v Les Ombres, coz neni levna restaurace.

0/0
2.4.2018 17:21

V82l55a73d79i62m40í66r 13H19o77r24t 1766645319989

Ano, z ukázky jsem to pochopil. Mám informace od člověka, který léta doprovázel amerického turistu po Evropě a jako svého průvodce ho bral i do luxusních restaurací. A potom odešli do nejbližšího bufíku konečně se najíst.

+5/−2
29.3.2018 20:42

T49o52m64a49s 93H68a38c64e29k 6634567565627

Tak to musel byt poradnej tlustoprd. A nebo kecal.

Ja rozhodne nejsem hubenour a potrebuji svoji davku jidla, ale vzdy jdu z techto restauraci plny. Je videt ze jste tam nikdy nebyl a vite o tom kulove. Pokud dostanete 7-12 (nekdy i vic) podobnych chodu rozlozenych do 2-4 hodin tak se normalnimu cloveku nemuze stat ze by odesel hladovy.

0/−2
1.4.2018 3:23

J66o45s80e76f 84V64a40v56ř14i24č86k48a 9423304674414

Tak mozna preplacany, ale rozhodne ne dobre najedeny.

+1/−1
1.4.2018 10:35

L82i46b23o17r 62P57e48t27r25á16š 6245279198609

Jak říkal Zdenda : " Na zážitkové gastronomii je největší zážitek při placení "

+5/−1
29.3.2018 16:10

M98o82j19m49i51r 42P43e98ř79i66n68a 6578450386

Ovšem hvězdou oceněná restaurace není restaurací "zážitkovou". To se váš Zdena plete.

Zážitková restaurace je například ta středověká krčma někde u Jičína. To ano. Ale v každém případě ne Alcron v Praze.

+1/0
1.4.2018 19:49

B77l11a60ž47e70j 33M45o27t43y48č10k19a 8967637615770

tohle je daleko větší tragedie než nedostavěný severní obchvat Prahy8-o

+2/−2
29.3.2018 11:13

J50o23s47e52f 25N13o38v91o77t35n97ý 8828655554486

A co guláš se šesti?

+3/−1
28.3.2018 14:07

P14a22v19l48a 23K54v75a55p85i24l81o48v69á 7499428444797

Za prvé... je hkoupost shazovat top gastronomii, jen proto že se z toho nenacpu a nerozumím tomu. Je to svým způsobem umění. Stejně tak, jako ne každý je fanouškem Kupkových obrazů, tak ne každý rozumí top gastronomii.

Za druhé k Michellinu... fakt je, že jsem ve Španělsku jedla v restauraci s hvězdou a byla úúúplně normální.

+6/−1
28.3.2018 7:51
Foto

Š47á11r26k55a 20M91a23t73y71á68š69o45v34á 1621605872109

jít do Michelinské restaurace,jakou byl i Alcron, to bylo jako jít do "Národního divadla" , prostě zážitek, ne v riflích a mikině, pěkně v obleku, užít si krásný večer...ne se nacpat a funět....ale vnímat to všechno kolem sebe a nechat se hýčkat.... ale když se toto nedostavilo a fakt jste si připadal,jkak u kostky ve skluzu....tak co potom? Reklamovat?

0/−1
29.3.2018 8:11

P95a96v86l24a 47K33v74a66p60i37l43o64v68á 7519458894287

Ehm. Nijak bych váš příspěvek nerozporovala. Ale nechápu jak to souvisí s tím mým.

0/0
29.3.2018 13:25

P44e64t39r 92A92t29m95e73l 5518859151200

Doporučil bych Alcronu zařadit do poledního menu *smažený eidam s broskví a eidamem*

+1/0
28.3.2018 7:49

J60o61s30e60f 69V53a45v57ř64i10č77k51a 9873584634794

Tobe to v zavodce nestaci? :-D

0/0
1.4.2018 10:39

P19e13t26r 34A55t16m27e95l 5578179121760

Tak samo o sobe jo,ale rad bych si to dopral s obsluhou a za plnou palbu. :-)

+1/0
1.4.2018 14:59

M90i49c94h47a68l 56U10r74b22a14n 1985970981417

R^;-DR^

0/0
2.4.2018 19:58
Foto

Š62á44r86k86a 15M44a64t26y64á48š68o80v64á 1531445342129

někteří ty michelinky odmítají,někteří jsou na prášky z toho,že je neobhájili...důležité je dobře vařit...není to o těch hvězdách,to by měla být samozřejmost...

+2/0
28.3.2018 7:05

F62r51a67n66t24i14š40e82k 40S58o88b66o14t13k28a 1347233524820

Tak teď už s manželkou do Alcronu ani nepáchneme. Jako důchodci máme více času a proto poslední rok, když obdrželi tu michelinskou hvězdičku, tak jsme si vždy na víkend udělali vyjížďku metrem z předměstí až na Václavák a zašli si tam na večeři. No ale teď, to tedy ne! Prostě nadělali nám pořádné starosti....

+4/0
28.3.2018 6:49

P18e70t11r 66A21t74m84e56l 5778869911550

Teď budete mít od Bureše skorozadarmo vlak a autobus, tak si na dobré jídlo můžete vyrazit za humna.

+4/−1
28.3.2018 7:51

J40a87r11o46s56l41a74v 48D39r56o14z73d 6853759580597

Baví mě, jak tu půlka lidí píše, že by se toho nenajedla.

Chápu to u lidí, kteří celý den fyzicky makají, ale kancelářské krysy opravdu nepotřebuji sníst každý den monstr porci brambor politých mastnotou a k tomu 100g nějakého mizerného masa a nafutrovat se tou šlichtou k prasknutí.

Špatné stravovací návyky nejsou něco, čím byste se měli chlubit.

+3/−2
28.3.2018 0:58

J44i50r56i 50F10i60n25k 6417609837558

Potreba se najist neni spatny navyk, ale zivotni potreba, po praci obzvlast...

+4/0
28.3.2018 5:48

P91e39t57r 61A95t48m12e57l 5788129661700

Tak především tady nejde primárně o to uspokojit potřebu se najíst, ale o zážitek....vizuální i chuťový. Osobně to nechápu, přijde mi to jako by to mělo uspokojovat zákazníka s oblibou v uměleckých obrazech.

Ale tipuju, že v těch restauracích nenabízejí pouze šestichodová degustační menu, ale taky "normální" jídla....nebo se pletu ?

0/0
28.3.2018 10:54

T91o47m14a53s 61H65a37c80e45k 6254347215367

Neznam restaurace v CR, ale tak nejak obecne plati ze cim lepsi restaurace tim mensi vyber. Vetsina nejlepsich restauraci opravdu nabizi jen a pouze degustacni menu ktere jsou schopne pripadne upravit dle pozadavku zakaznika (nutno hlasit predem - ne ostre, ne kren, ne orisky a pod)

Druhou veci je ze jsem jeste nikdy neodchazel od degustation menu hladovy.

0/0
1.4.2018 3:31

Š39t50e54f78a72n 69F84r71i84č82a 7192808933186

Než tady ty jednohubky, to raději do Beskyd na pořádnou Valašskou kyselicu.

+5/−1
27.3.2018 23:37

V34á82c27l79a56v 76V78a63n13ě95k 2173623748321

Restaurace na úrovni lze najít v Praze, kde je drží v provozu turísti a možná bohatí Pražáci, ovšem v menších městech jednoduše lidi nemají na to, aby udrželi v trvalém provozu restauraci, která má i stupínek k Michelinské hvězdě.

Takovýto standard stojí peníze a ty kromě Prahy v okolí nejsou.

+2/−1
27.3.2018 23:30

P12e20t75r 14Č45e35r65m97á56k 9788165429810

Restaurace na úrovni lze najít skoro všude, ale nikde jich není taková koncentrace jako v Praze, proto Michelin ani jiná města v průvodci neuvádí. Termín bohatý Pražák je pak dnes poněkud diskutabilní - půlka Prahy jsou Moraváci a Slováci, kteří naopak lepší gastronomii hojně využívají.

+4/0
27.3.2018 23:37

V98á17c63l93a71v 67V57a12n96ě27k 2453763448561

Tak nevím, ale i krajská města mají potíž dostat do restaurace klientelu co by byla nejen schopná, ale i ochotná zaplatit pětistovku za hlavní chod, takže to opět zbývá na tu Prahu.

Nehledě na to, že většina lidí u nás je zvyklá dostat na talíři horu Říp a když to je nějaká menší hora, tak se cítí okradeni.

+1/0
27.3.2018 23:43

P74e46t58r 70Č19e93r62m69á74k 9178155449680

Potíž ano ale přesto takových restaurací existuje hodně, akorát prostě nikdo z michelinu nepojede někam na Moravu aby tam pak obešel pár podniku když za tu samou dobu jich jinde zvládne 10.

A ano, problém že spousta lidí nechápe a nebo nerozlišuj rozdíl mezi kvalitou a kvantitou je dlouhodobý problém.

+1/−1
28.3.2018 9:51

J51á36n 36B48a73d24i94o79v56s48k11ý 2449934276296

Je mi tech kuchařů líto. Cely rok ve stresu jestli obhájil.

+3/0
27.3.2018 23:26

J14a91r39o36s11l77a90v 60D97r17o95z47d 6283389420567

Když chcete být v něčem vynikající, stresu se nevyhnete.

Mně je líto spíš kuchařů, kteří celý život patlají šlichty z polotovarů. Nechápu, jak takoví mohou mít z té práce radost.

+2/−1
28.3.2018 1:01

J88a37k98u16b 75S70t77a71š62e48k 4757289973564

Mám z toho pocit, že východní Evropa... tam lezou všichni po stromech, tož tu hvězdu můžem dát opravdu jen těm supr-spešl-ekslůziv podnikům, abychom se náhodou nesekli vedle... Tady ve Frankrajchu nebo Britanistánu na to pečem, to je západ, tam to s klidem dáme kdejakému bistru.

+6/−2
27.3.2018 22:46

V36á25c76l42a64v 81V76a77n43ě89k 2593753388411

Můžete to nějak ozřejmit?

+2/−5
27.3.2018 23:25

P77a75v76e50l 24S91v22o17b94o20d53a 4437240672732

Kecy.

+1/−3
28.3.2018 0:24

D61a11v72i61d 50H80y79š70p84l73e60r 2783213927185

To video je dobré. Když si představím, že mám občas pořádný hlad a dostal bych podobnou nanoporci, asi by to někdo schytal. :-)

+3/0
27.3.2018 22:30

P55e98t41r 46Č93e85r71m35á14k 9158445289290

Tak to je jakobyste hledal v autobusu požitek z rychlé jízdy :-) Záleží na prioritách.

+2/−2
27.3.2018 22:49

L65u88d30m67i18l14a 80N88o86v23á86k60o96v15á 5909761624229

Ano, chybí nám rádce (nejen) pro motoristy, kde se na cestách dobře najíst.

Tohle blouznění nad "umělecky zamazanými talíři" mě nebere. Pro mě to je jen silně šovinistické hodnocení od žabožroutů (povšimněte si počtu ohvězdičkovaných restaurací ve Francii a v ostatní Evropě) . A to aniž by bylo jakkoliv věřejně zdůvodňováno. :-/Rv

+12/0
27.3.2018 22:10

J10a24k85u64b 53S11t76a73š86e89k 4757689563164

Nevím, proč bychom se tady měli pokakat z nějakého myšelínu. Chtělo by to nějaké naše české hodnocení restaurací... třeba už existuje?

+3/0
27.3.2018 22:47

V61á60c14l94a53v 92V69a17n22ě29k 2683843538851

Ano.

Pár restaurací dokonce má ti tři knedlíky.

+2/0
27.3.2018 23:31







Najdete na iDNES.cz