Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Ovesné vločky jsou náchylné na plísně, v testu uspěly i ty nejlevnější

Ovesné vločky jsou levnou a oblíbenou surovinou pro přípravu ovesných kaší a müsli. Mezi jejich oceňované přednosti patří vysoký obsah vlákniny a beta glukanů. Časopis dTest otestoval 14 výrobků a zjistil, že některé vločky sice mají nedostatky v dodržení vyhlášky, spotřebitelé se však nemusí o své zdraví bát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J75a10n 18C48e26p16e82k 1544856500

Stejně jako nepozřu brokolici, tak stejné to mám i s ovesnými vločkami.

0/−8
6.4.2018 11:34

M10a80r71t37i61n 89V44i28n60t61r 8550277313637

To vás lituju.

+10/−1
6.4.2018 11:40

J25a88n 28C69e31p82e33k 1244396850

Nevím proč, na chuť je to pro mě obojí hnusné, rád se bez toho obejdu. Já spíše lituji ty, kteří z důvodu nějakého rádoby zdraví do sebe cpou nedobře chutnající věci.

+1/−4
6.4.2018 11:43

M39a83r27t54i94n 13V76i74n11t39r 8840717543367

Mně ovesné vločky chutnají. I bez jakékoliv úpravy. Dávám si je s brusinkami a nějakým zrním (slunečnice, chia...). Brokolice taky.

Jo, když to někomu nechutná, tak se s tím dá asi těžko něco dělat.

+11/0
6.4.2018 11:46

J98i77ř83í 38J72e20z73d58i77n53s32k36ý 8868232333129

No mě uvařená křupavá brokolice s trochou másla a soli chutná dost.

+5/−1
6.4.2018 13:31

T27o84m50á85š 97H77o71r88á32k 8560835796269

Já dříve brokolici taky nesnášel, ale je to jenom o správné přípravě. Pro ovesné vločky platí to samé. Jdou z toho i v domácích podmínkách udělat skvělé tyčinky a koláčky. Spousta těch zdravých věcí se prostě musí umět udělat. Není to jako strčit kuře nebo kus prasete do trouby nebo na gril. Neměl jsem takhle rád bulgur, než jsem přišel, jak správně na něj, aby byl dobrej. Teď ho dělám často. Jáhly upravit neumím, se mi to vždy rozvaří, tak je nejím. I blbou rýži můžete uvařit tak, že se dá jíst samotná i bez masa a je výborná nebo tak, že bude hnusná i s kusem pečeného kuřete. Někdo nad bulgurem a podobnýma věcma ohrnuje nos, ale já zase říkám, že točit jako přílohu jen rýži, brambory, těstoviny (nejlépe ještě tu nejlevnější parodii na těstoviny, co není ze semoliny) a sem tam knedlík a jednou za uherský rok luštěniny, je trošku stereotypní.

+11/0
6.4.2018 12:22

J90o78s52e44f 91Č69i53h97á93k 7511299210806

Já se naučil brokolici jíst, ale vločky mi také nejdou přes pysk :-)

+1/0
6.4.2018 13:26



Najdete na iDNES.cz