"Jednali jsme s nimi minulý týden a vypadá to velmi nadějně," říká starosta města Jan Látka.
Podle něj už mají Mexičané hotovou studii přestavby spodní části areálu na minipivovar, restauraci a hotel s kapacitou 90 lůžek.
Pivovar by vařil dva druhy českého piva pouze pro potřeby restaurace a jeho roční kapacita by nepřesáhla 3000 hektolitrů.
Zchátralé budovy domažlického pivovaru, který se uzavřel v roce 1996, odkoupila radnice loni v květnu za 2,8 milionu korun od Plzeňského Prazdroje. Pivovar vyráběl do roku 1996 téměř 200 tisíc hektolitrů ročně.
Do sortimentu patřilo pivo Gambrinus, tmavý Purkmistr, regionální značky Radní a Písař a kvasnicové pivo Prior. Prazdroj ukončil vaření piva pro údajnou ztrátovost a malý zájem o regionální značku černého piva.
Z podobných důvodů zavřel západočeské pivovary v Chebu a Karlových Varech.