Nestlé - Nesquik
Při senzorickém posouzení byl vnímatelný rozdíl v barvě kuliček, rozdílný byl i obal.
U slovenského výrobku byl obal tvořen plastovým sáčkem s barevným potiskem. Kuličky byly světlé krémové barvy. U rakouského výrobku tvořil obal plastový sáček vložený do kartonové krabice s barevným potiskem. „To je pro další manipulaci i uskladnění praktičtější,“ uvdádí se ve zprávě inspektorů. Kuličky byl světle krémové barvy.
U slovenského výrobku je na obalu zvýrazněno „železo“, u rakouského „železo a vápník“. Rozdíl je i v deklarovaném složení. U slovenského výrobku je obsah cereální mouky 67,3 %, u rakouské jen 43,1 %. Rakouský výrobek má 13,4 čokoládového prášku, ve kterém je 4,3 % kakaového prášku, u slovenského výrobku je uvedeno samostatně 3,7 % kakaového prášku. Kromě toho rakouský výrobek uvádí 11,7 % bílé čokolády a její složení, u slovenského samostatně uvedená není, v popisu je uvedeno jen kakaové máslo a sušené plnotučné mléko, které by mohlo být součástí bílé čokolády. Tyto rozdíly mohou mít vliv na barvu kuliček.