Chêne d’argent - Brie, francouzský plnotučný sýr s bílou plísní na povrchu
U obou výrobků byl při senzorickém posouzení vnímatelný rozdíl ve vzhledu, textuře, vůni i chuti.
Sýr prodávaný na Slovensku byl nerovnoměrně porostlý plísní (boky byly částečně bez plísně). Textura byla řidší. Kůra na bocích byla necelistvá. Vůně i chuť byla charakteristická pro tento typ sýru, byla přiměřeně slaná, jemně houbovo-sýrová a přiměřeně nakyslá.
U rakouského výrobku byl sýr na celém povrchu rovnoměrně porostlý plísní. Textura byla tužší, krémová s ojedinělými dutinkami. Kůra byla celistvá a pevná. Vůně a chuť byly charakteristické, přiměřeně slané, jemně houbovo-sýrové, ale nebyly přiměřeně nakyslé.