Diskuze
Zdá se vám Gambrinus jiný než dřív? Sedíte ve špatné hospodě, říká sládek
Děkujeme za pochopení.
B80o30h22u95m27i50l 38S28t47e52j69s39k62a70l
Dnes již velmi ohraná písnička pana Berky a celého plzeňského pivovaru: "Pivovar pivo vyrábí, hospodský ho dělá" aneb za špatnou kvalitu piva může jen a jen hospodský. Šǩoda že sami neuznají že to pivo je oproti konkurenci, zejména minipivovarů, opravdu jen tuctová desítka bez charakteru. Sám Gambrinus občas zkusím, převážně na akcích kde není na čepu nic jiného, ale to pivo do mě prostě neleze a nedokázal bych ho pít celý večer. Teď mám před sebou zvětralou PETku Plasy 10° Vašnosta a musím říct že i tenhle PETkový větrák je pro mě zážitek narozdíl od G. Ještě že hospody u nás přecházejí z G na jiná piva, naše hospoda točí Bernarda a to je sakra jiná liga na to že to je taky velkopivovar. Můj kolega z práce říká o Gambrinusu: Kekel všech pekel, já bych tak radikální nebyl, ale to pivo prostě není dobré.
M71i78r62e26k 72V76o81j63á96č76e17k
každý pivo je lepší než gambrinus, chce to jenom zkusit menší pivovary a najít si ty svoje
A52n36t82o52n54i84n 10B97l78a33z95e82k
Stejne nevim, proc bych si daval desitku, kdyz si muzu dat plnotucnou dvanactku.
P18a39v59e82l 94Z63í58t80e52k
Zaujala mne debata o tom, jak se může dostat vůně vajíček do piva. Jeden z pisatelů by za objasnění dokonce navrhl Nobelovu cenu. Vysvětlím, i když neočekávám odměnu milion švédských korun:-) Všeobecně platí, že v boxu s pivem by neměly být skladovány potraviny, hlavně zelenina, mrkev, celer, brambory. Proč? Samozřejmě odér vajíček se nemůže dostat do sudu s pivem! Ze sudu do půllitru ale vede ještě dlouhá cesta, ne všechny armatury jsou vždy těsné a ne vždy je v potrubí přetlak. Ne všichni hostinští tlačí pivo inertním plynem. A tak se může stát, když používají kompresor, že tlačí pivo také výfukovými plyny nebo vzduchem ze světlíku činžovního domu.... Určitě každý se mnou bude také souhlasit, že sklep s pivem má být čistý, vymalovaný, nesmí být plesnivý. Proto, aby vůně plísně neovlivnila vůni čepovaného piva. Přesto se často stává, že z piva cítím korek nebo hlínu, jako když se přesazují na jaře muškáty a vždy je to tím, že hostinský spolu s pivem ve sklepě či boxu skladuje něco, co tam nepatří. V nejlepších pivnicích do boxu, kde se skladují nápoje, nesmí vůbec vkročit kuchař.
M70i13l23o84š 11K35r68u43m98p
ta měrná jednotka "Bolevecký rybník" je pro lepší představu čtenářů? Těch rybníků je tam 10 a každý jinak velký!
M24i29l20o13š 85K90r64u10m24p
500 miliard půllitrů = 500 * 1 000 000 000 * 0,5 = 250 000 000 000 litrů = 250 000 000 m3
plocha Boleveckých rybníků (wiki) 88 ha = 88 x 100m x 100m = 880 000 m2
průměrná hloubka rybníka (výška) = objem / plocha = 284 m
To teda byli ti zakladatelé rybníků pořádní machři!!!
P62e72t91r 55D65l42o64u47h31ý
"500 miliard půllitrů...". Tady někdo neumí počítat. V celé ČR se loni vyrobilo 20,5 mil. hektolitrů piva a nealko piva dohromady, nejvíce v historii. Za 42 let by to dělalo 42 * 20 500 000 * 100 * 2 = 172 miliard půllitrů. Reálně méně, protože počítám s historickým rekordem. A tento sládek uvařil ještě 3x více? Zajímavé.
P80a12v22e57l 65V98i65l79d38o69m83e74c
Prosím berte v úvahu, že článek vznikl po noční směně.-)
P38a45v34e39l 67V88i29l56d95o13m98e58c
Hodně lidí hodnotí Gambáč podle láhvového co pijí doma za 8 Kč v akci. Ale nepasterizovaná dobře ošetřená desítka je velmi dobré pití. Opravdu záleží na hospodě. I v Plzni není v každé hospodě dobrá. Když jedu na kole tak si jí dávám v Dolní Bělé kde se s pivem mazlí a udělají parádní hladinku. Tam si fakt pošmáknu.
J65a97n 18C39e30p39e44k
Tak v tom případě je špatných skoro 99% hospod co točí Gambáč. :)
Z14d94e76n84e22k 16P61i46r85ů34ž84e71k
Naprostý souhlas. Taky nechápu, proč si hospodští zasedli na Gambáč Pít se ale opravdu nedá. A jaká to byla za bolševika lahoda i z lahve.
T54o70m86á43š 56H30o36r74á75k
Jsou i horší piva. Pro mě je nejhorší Staropramen...
P28a73v83e97l 23M98a98t11o57u49š17e40k
Je to rozmanitá zajímavá práce, protože to vařím dle původních receptur jako to dělali předci. Jo teda vaří to počítač, pak jde vzorek do laborky a tam mi řeknou, ať ještě lžičku chmele dosypu. Ale jinak furt stejná krásná řemeslná práce a jsem fakt potřeba...
Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?
V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by...
Zlato místo bankomatu. Američané berou útokem zastavárny a zbavují se ho
Vysoká cena zlata je pro mnohé jeho majitele jasným signálem, že právě nazrál čas jeho zpeněžení....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Kdo je Tomáš Otruba. Klíčový muž v PPF a nový partner Renáty Kellnerové
Největší česká finanční skupina PPF prochází personální i byznysovou proměnou. Jedním z hlavních...
Za zmizení 12 miliard dolarů trest smrti. Vietnam potrestal historický podvod
Za největší bankovní podvod ve vietnamské historii padl ten nejpřísnější trest. Rozsudek smrti si u...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Maloobchody na českém venkově ovládnou Maďaři. Kupují další řetězec
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil maďarské skupině Oriens nákup maloobchodního...
Nejlepší letiště pro rok 2024 má Katar, Ruzyně se do top 100 nedostala
Titul pro nejlepší letiště světa si pro letošní rok odneslo mezinárodní letiště Hamad v katarském...
Britské mléčné farmy chrlí hnůj do řek. Ochránci přírody volají po nápravě
Mléčné farmy ve Spojeném království znečišťují životní prostředí a vylévají velké množství...
Česká pošta testuje nové stejnokroje. Dodá je do tří set poboček v Česku
Zaměstnanci třech stovek z 2 900 poboček České pošty budou mít nové stejnokroje. Testování...
Investoři vyhlížejí půlení bitcoinu. Změnu jeho ceny teď odhadují jen stěží
Investoři do kryptoměn s napětím očekávají sobotní tzv. půlení bitcoinu, takzvaný halving. Při něm...