Při otvírání žirafince v jihlavské zoo byla k vidění zajímavá hmyzí show s možností ochutnávek různých druhů hmyzu - například švábů.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Jan Škraňka objíždí s hmyzem různé gastronomické festivaly, na kterých ukazuje, jak se připravuje k jídlu a poté i konzumuje.
Autor: Jan Smekal, MF DNES
Švábi spolu natolik dokonale komunikují, že za chvíli vědí všichni v krabici o čerstvé potravě.
Autor: Playtvak.cz
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Jan Škraňka objíždí s hmyzem různé gastronomické festivaly, na kterých ukazuje, jak se připravuje k jídlu a poté i konzumuje.
Autor: Jan Smekal, MF DNES
Jan Škraňka objíždí s hmyzem různé gastronomické festivaly, na kterých ukazuje, jak se připravuje k jídlu a poté i konzumuje.
Autor: Jan Smekal, MF DNES
Jan Škraňka objíždí s hmyzem různé gastronomické festivaly, na kterých ukazuje, jak se připravuje k jídlu a poté i konzumuje.
Autor: Jan Smekal, MF DNES
Jan Škraňka objíždí s hmyzem různé gastronomické festivaly, na kterých ukazuje, jak se připravuje k jídlu a poté i konzumuje.
Autor: Jan Smekal, MF DNES
Radek Hušek (vpravo) a Daniel Vach založili firmu Sens Food vyrábějící jídla z cvrčků před třemi lety
Autor: Michal Šula, MAFRA
Hmyz určený ke konzumaci je podle kuchaře Milana Václavíka speciálně vyživovaný. Strávníkovi pak dodá velkou dávku bílkovin.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Dříve než se pustíte do pečeného sarančete, chytněte ho za nohy a snězte pouze zbytek těla. Na nohách jsou totiž jakési hřebínky podobné rybím kostičkám, takže by vám mohly snadno uváznout v krku.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Hmyz určený ke konzumaci je podle kuchaře Milana Václavíka speciálně vyživovaný. Strávníkovi pak dodá velkou dávku bílkovin.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Jako první se v Malém Beranově podávali smažení cvrčci, na závěr pak kuchař připravil jako další hmyzí delikatesu šváby.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Jako první se v Malém Beranově podávali smažení cvrčci, na závěr pak kuchař připravil jako další hmyzí delikatesu šváby.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Hmyz určený ke konzumaci je podle kuchaře Milana Václavíka speciálně vyživovaný. Strávníkovi pak dodá velkou dávku bílkovin.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Hmyz určený ke konzumaci je podle kuchaře Milana Václavíka speciálně vyživovaný. Strávníkovi pak dodá velkou dávku bílkovin.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Jako první se v Malém Beranově podávali smažení cvrčci, na závěr pak kuchař připravil jako další hmyzí delikatesu šváby.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Hmyz určený ke konzumaci je podle kuchaře Milana Václavíka speciálně vyživovaný. Strávníkovi pak dodá velkou dávku bílkovin.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Hmyzí degustace v Malém Beranově
Autor: Jan Daněk, iDNES.cz
Příprava před podáváním
Autor: Reuters
Larvy sebou po přemístění na horkou pánev pěkně umí mrsknout.
Autor: Reuters
Do restaurace brouky přivezli před akcí v živém stavu.
Autor: Reuters
Pěkně křupne
Autor: Reuters
Valentýnský dezert
Autor: Reuters
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické. Pokrmy připravoval kuchař a cestovatel David Švejnoha.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka pokrmů z hmyzu na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě
Autor: Jan Daněk, iDNES.cz
Na farmě Papek v Jaroměřicích nad Rokytnou chovají hmyz pro ZOO a nově i pro restaurace.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA