náhledy
"Mobilní pohostinnost" designového studia chmara.rosinke. Kuchyně na kolečkách vznikla jako komunitní projekt, který měl na hodinu a půl spojit 12 neznámých lidí u společného jídla.
Autor: Staatliche Museen zu Berlin
Série fotografií od Henka Wildschuta s názvem "Jídlo" představuje náhled do procesu, jakým způsobem vznikají potraviny.
Autor: Staatliche Museen zu Berlin
Projekt amerického umělce Austina Stewarta, který se zamýšlí nad tím, co by se stalo kdyby byla zvířata ve velkochovech vybavena virtuální realitou. Ta by jim měla simulovat život ve volném výběhu.
Autor: Staatliche Museen zu Berlin
Využití nových technologií prezentuje designérka Chloe Rutzerveldová v projektu "Jedlý růst". Uvnitř těsta vytvořeného pomocí 3D tisku rostou jedlé houby.
Autor: Staatliche Museen zu Berlin
Ve snaze snížit nechuť Evropanů pojídat hmyz vytvořila umělkyně Carolin Schulzeová pomocí 3D tisku králíka z červí kaše.
Autor: Staatliche Museen zu Berlin
Během zkoumání alternativ k fosilním palivům vytvořil italský designér Maurizio Montalti ukázku toho, jak některé houby dokážou rozkládat plasty. Pomocí gumových kachniček zde demonstruje, jak nás mohou mikroorganismy zbavit odpadu.
Autor: Staatliche Museen zu Berlin
Dílo "Jedna třetina" od fotografa Klause Pichlera upozorňuje na plýtvání potravinami. Inspirací byla studie OSN, podle které až jedna třetina světové produkce jídla skončí v koši zatímco 925 milionům lidí hrozí hlad.
Autor: Staatliche Museen zu Berlin
Jelikož chov dobytka produkuje víc oxidu uhličitého než osobní automobily, kuvajtská designérka Hanan Alkouhová vytvořila vizi náhražky masa z mořských řas, která na první pohled vypadá identicky.
Autor: Staatliche Museen zu Berlin
Projekt "Bioplastic Fantastic" Johanny Schmeerové zkoumá jakým způsobem bioplasty obohacené enzymy produkují živiny. Johanna Schmeer, Bioplastic Fantastic, 2014,
Autor: Staatliche Museen zu Berlin
Projekt designéra Paula Gonga s názvem "Lidská hyena" se pokouší o řešení narůstajícího problému plýtvání jídlem. Pomocí nástrojů se snaží o modifikaci lidského trávícího traktu tak, aby byl schopný strávit i shnilé potraviny, tak jako skutečná hyena.
Autor: Staatliche Museen zu Berlin