Do Česka míří také Burger King, který čeká na přidělení licence a zájem projevil i řetězec New York Pizza.
"Česko je pro nás zajímavý trh a chceme tam vstoupit přes franšízu," řekla Susan P. McDaniel, která má franšízy New York Pizzy na starosti.
V zemi je v současné době asi 12 800 restaurací či stánků s rychlým občerstvením. Podle studie společnosti Incoma Research a GfK Praha fast food v následujících pěti letech poroste nejméně o deset procent ročně.
Řetězcům silně nahrává boom výstavby obchodních center, který nyní Česko zažívá. Právě obchodní centra totiž odpovídají požadavkům fast foodu - být tam, kde se něco děje a kde mají lidé hlad.
"Podíl návštěvníků kombinujících nákupy se stravovacími službami je trvale vysoký. Od roku 2002 vzrostl ze sedmadvaceti procent na téměř dvě třetiny," říká odborník na gastronomii Karel Mayer ze společnosti Incoma Research.