* Jana Kuchařová z Liberce si přečetla test pražených mletých káv (23.6.1999) a překvapilo ji, že nenašla mezi testovanými svou oblíbenou značku, která je nejen chutná, ale v porovnání s ostatními také levná. Vzhledem k tomu, že je v současné době na trhu velké množství různých značek, byly do testu zařazeny pouze kávy těch výrobců, které spotřebitelé nejvíce kupují.
* Čtenářku J. Kebrdlovou zajímalo, jak je to se značením káv písmeny a, b, c nebo d, které již mnozí výrobci neuvádějí, a zda existuje nějaké kritérium, podle kterého je možné poznat kvalitu kávy. Zařazování kávy do jednotlivých jakostnich skupin a, b, c
*ebo d vycházelo z bývalé normy a nemělo nikde ve světě obdoby. Ta již není pro výrobce závazná, a proto značení na obalech většinou chybí. O zařazení kávy do té které skupiny rozhodoval podíl dvou druhů kávových zrn - Arabiky a Robusty. Z dělení do jednotlivých skupin mnoho zákazníků usuzovalo, že Robusta není příliš kvalitní. To však není pravda, neboť právě tento druh dává kávě charakteristickou výraznou chuť. Každá směs kávy má jinou recepturu, jiný podíl Arabiky a Robusty. T o se projeví nejen v chuti, ale také v ceně. Jiné kritérium kvality neexistuje a je na zákazníkovi, aby si vybral značku, která mu chutná.