Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Jak byla hodnocena jednotlivá střediska

aktualizováno 
Hodnocení lyžařských středisek proběhlo zvlášť pro sjezdaře a běžkaře.
Hodnocení lyžařských středisek proběhlo zvlášť pro sjezdaře a běžkaře. Každé bylo posuzováno podle čtyřiceti kritérií.

1. Sjezdové lyžování a snowboarding: nabídka lyžařských terénů (délka a počet, rozmanitost, převýšení, šířka, hustota lyžařů na sjezdovkách, množství lanovek a vleků, fronty, dostupnost z jednoho parkoviště, skibus, propojenost jednotlivých terénů na lyžích, vybavení pro snowboarding, možnost jízdy v neupraveném terénu); jistota a kvalita sněhu (umělé zasněžování, nadmořská výška, expozice, úprava tratí).

2. Turistické a kondiční běžecké lyžování: nabídka lyžařských terénů (délka, rozmanitost, hustota lyžařů na tratích, dostupnost tratí); jistota sněhu (nadmořská výška, expozice, kvalita a častost úpravy tratí, turistika v neupraveném terénu).

3. Společné pro běžecké i sjezdové lyžování: lyžařské služby (komfort lanovek a vleků, půjčovny, úschovny, zamykací stojany,lyžařské školy, spektrum jízdného, slevy, obslužný personál, *C u sjezdovek, lyžařské atrakce); doprava a informace (parkoviště, hromadná doprava, sjízdnost silnic, informační středisko, informační servis v terénu, informační servis navenek); ostatní (gastronomie, "aprés ski", ubytování, estetické hledisko). Kritéria posuzovali odborníci z oblasti lyžování, snowboardingu a turistiky. Každý z nich hodnotil pouze ta střediska, která dobře znal. Co největší možná objektivita byla zaručena tím, že dotazníky zpracovávali porotci nezávisle na sobě a při závěrečném sčítání bylo vynecháno hodnocení, které se neshodovalo s většinou. Celý test, který odpovídá praxi evropských lyžařských atlasů, jako je ADAC Skiatlas nebo *hich Good Skiing Guide, metodicky vedl Jiří Lhota.

Hodnotili

Jan Bednařík (freeriding), Otakar Boura (Klub českých turistů), Martin Brummel (server iDNES), Petr Kavka (Horská služba Bouřňák), Libor Knot (Asociace profesionálních učitelů lyžování), Michaela Kozlová (lyžařská a snowboardová instruktorka), Jiří Lhota (konzultant horských středisek), Jan Pala (skialpinismus), Jan Schauer (carving), Petr Socha (Ski magazín), Irena Špringlová (sportovní cestovní kancelář Trip), Jan Vobruba (server Skinet)
Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

(Ilustrační snímek)
Za cheeseburger u McDonald’s si připlatíte, zdražil poprvé od roku 2013

Americká síť s rychlým občerstvením McDonald’s zdražila jeden ze svých nejoblíbenějších produktů - cheeseburger. Zákazníci za něj nově zaplatí 29 korun, tedy o...  celý článek

ilsutrační snímek
Bude to nový hit? Ve Španělsku vypěstovali nízkotučné avokádo

Avokádo je řadou expertů na jídlo považováno za superpotravinu vzhledem k vysokému obsahu vitamínů a minerálů, některým mohl vadit jen vysoký obsah tuku. Ovšem...  celý článek

Test dvojí kvality potravin, které provedlo slovenské ministerstvo zemědělství.
PŘEHLEDNĚ: Slováci zjistili u poloviny potravin výrazné rozdíly v kvalitě

Slovenské ministerstvo zemědělství už podruhé otestovalo rozdíly v kvalitě potravin. Druhý test prokázal u téměř poloviny zkoumaných potravinářských výrobků...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.