Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Jak vybírat vybavení do luxusní kuchyně

  23:30aktualizováno  23:30
Chystáte se zařídit si kuchyň v luxusním provedení? Poradíme vám, jak postupovat a na co si dávat pozor. Cena se pohybuje od jednoho do osmi milionů korun, výslednou částku samozřejmě ovlivňuje značka výrobce.

Cena za luxusní kuchyň se pohybuje od jednoho do osmi milionů korun. | foto: Vít Klíma, realitní kancelář

Kuchyňský nábytek musí denně odolávat specifickým podmínkám, ať už mechanickému opotřebení, teplu, nebo vlhkosti.

Při výběru je nutné si uvědomit, zda bude kuchyň využívat levák či pravák a zvolit linku pro jeho výšku.

Je také nutné sledovat řadu parametrů - kvalitu povrchu pracovní desky (spoje, vodotěsnost, přilnavost nečistot, oblost koncových hran), utěsnění mezi deskou a dřezem a především kvalitu použitého materiálu na dvířka, kování, úchytky, spoje a výsuvné komponenty.

Kuchyňský nábytek patří spolu s postelí k nejčastěji používanému nábytku. Je proto nezbytné výběr pečlivě zvážit a zvážit všechny uživatelské požadavky.

Samozřejmostí by měla být montáž na místě a následná kontrola, zda firma splnila zadané parametry a funkčnost.

Vyplatí se také najmout si před konečným podpisem smlouvy právníka, protože každá firma předkládá zákazníkovi dokumenty, které jsou vytvořené především na ochranu výrobce. Je to lepší, než se pak dalších pět let s výrobcem či dodavatelem soudit.

Autor:


Témata: kuchyně, Podpis

Nejčtenější

Falešný „smažák“, pangas místo candáta. Restaurace dál klamou zákazníky

Smažené sýry restaurace občas nahradí takzvanými analogy, které se méně...

Klamání hostů náhražkami potravin z restaurací nemizí. Místo Plzeňského Prazdroje dostávají zákazníci pražského podniku...

Dostanu o 5 Kč na hodinu navíc? Beru. Firmy tápou nad odchody zaměstnanců

Ilustrační snímek

Potravinářské řetězce, sklady nebo pošta mají jedno společné: až třetina zaměstnanců tam nevydrží déle než rok. Nemají...



10 LET OD KRIZE: Místo práce jsme stříleli vrtulníky, říká bývalý bankéř Lehmanů

Nik Storonsky, zakladatel a šéf britského bankovního start-upu Revolut.

Před deseti lety oběhly celý svět fotky bankéřů, jak s papírovými krabicemi vyklízejí své kanceláře na Wall Streetu....

ČSA se vracejí do minulosti. Aerolinky vymění flotilu airbusů za boeingy

Ilustrační snímek

České aerolinie čeká během následujících měsíců velká výměna provozovaných letadel. Do dvou let mají ve flotile...

KVÍZ: Maturita z piva. Vyzkoušejte se, jak znáte značky, hospody i pijany

Šikovný hospodský umí načepovat hladinku, šnyt i mlíko.

V předchozím pivním kvízu jsme vás zkoušeli hlavně z výroby piva, tentokrát to bude více ze života - co pijeme, jak to...

Další z rubriky

Dostanu o 5 Kč na hodinu navíc? Beru. Firmy tápou nad odchody zaměstnanců

Ilustrační snímek

Potravinářské řetězce, sklady nebo pošta mají jedno společné: až třetina zaměstnanců tam nevydrží déle než rok. Nemají...

Falešný „smažák“, pangas místo candáta. Restaurace dál klamou zákazníky

Smažené sýry restaurace občas nahradí takzvanými analogy, které se méně...

Klamání hostů náhražkami potravin z restaurací nemizí. Místo Plzeňského Prazdroje dostávají zákazníci pražského podniku...

Topná sezóna může začít již příští týden a kominíci nestíhají

(ilustrační foto)

Letošní topná sezóna začne na většině území České republiky již příští týden. Ti, kteří ještě nestihli povinnou revizi...



Najdete na iDNES.cz