Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

je pravda, že...

aktualizováno 
-
... horký čaj zničí veškeré léčivé účinky medu?

ANO

Je-li med vystaven teplotám nad 50 °C, zničí se v něm důležité látky, jež mají blahodárný vliv na lidský organismus. Med je tedy dobré do čaje přidat okamžik před vypitím, kdy má nápoj už bezpečnou teplotu.

... cukernatění medu značí jeho horší kvalitu?

NE

Krystalizace medu, lidově označovaná jako zcukernatění, žádný vliv na kvalitu medu nemá. Stačí med ohřát ve vodní lázni, aby získal zpět svou průzračnou barvu.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

(Ilustrační snímek)
Za cheeseburger u McDonald’s si připlatíte, zdražil poprvé od roku 2013

Americká síť s rychlým občerstvením McDonald’s zdražila jeden ze svých nejoblíbenějších produktů - cheeseburger. Zákazníci za něj nově zaplatí 29 korun, tedy o...  celý článek

Premiér Bohuslav Sobotka na tiskové konferenci po jednání tripartity 17....
Řešení dvojí kvality potravin si žádá revizi směrnice EU, prohlásil Sobotka

Řešení problému dvojí kvality zboží v zemích evropské osmadvacítky podle českého premiéra Bohuslava Sobotky vyžaduje revizi unijní směrnice o nekalých...  celý článek

ilsutrační snímek
Bude to nový hit? Ve Španělsku vypěstovali nízkotučné avokádo

Avokádo je řadou expertů na jídlo považováno za superpotravinu vzhledem k vysokému obsahu vitamínů a minerálů, některým mohl vadit jen vysoký obsah tuku. Ovšem...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.