Champerol
Někdo to rád hořké...
3 cl Campari 4 cl čerstvé pomerančové šťávy šumivé víno Do větší sektové sklenky opatrně nalijeme na kostky ledu postupně campari, čerstvou pomerančovou šťávu a šumivé víno nebo Champagne. Nápoj ozdobíme physalisem, který lehce nařízneme a posadíme na hranu sklenky. Champerol je oblíben především pro svou lehce nahořklou a velmi osvěžující chuť.
Coco Choco
Jen tak si zahřešit...
2 cl kokosového sirupu nebo kokosového mléka 4 cl smetany 2 cl tekuté čokolády 10 cl mléka Všechno slejeme do šejkru na kostky ledu a nápoj protřepeme.
Přes barové sítko jej nalijeme do vysoké sklenice rovnou na drcený led.
Coco Choco ozdobíme čokoládou a plátky čerstvého kokosu.
Green Eyes
Zavřete oči...
2 cl mandlového sirupu 1 cl blue curacao sirupu 2 cl čerstvé citronové šťávy 10 cl pomerančového džusu Zelené Oči patří mezi nejoblíbenější nealkoholické koktejly. Mandlový sirup, citronovou šťávu a pomerančový džus promícháme v šejkru spolu s kostkami ledu a přelijeme do sklenice na karibské koktejly na drcený led. Blue curacao sirup přidáme až následně na hladinu nápoje. Na zdobení použijeme čerstvé ovoce.
Malinové daiquiri
Chuť čerstvých malin...
4 cl světlého třtinového rumu 8 ks čerstvých malin 2 cl čerstvé citronové šťávy 1 cl malinového sirupu Malinová verze velmi populárního kubánského koktejlu. Všechny ingredience nadávkujeme do elektrického mixeru, přidáme dvě vrchovaté lžíce drceného ledu a důkladně promixujeme. Nápoj připomínající ledovou tříšť servírujeme ve speciální sklence na daiquiri či sektové misce. Jako ozdobu můžeme použít čerstvé maliny a snítku máty peprné. Whisky Splash
Okamžité osvěžení...
4 cl whisky nebo bourbon 2 cl čerstvé citronové šťávy 4 cl čerstvé pomerančové šťávy 1 cl cukrového sirupu 10 lístků máty peprné Do šejkru na kostky ledu odměříme všechny ingredience včetně máty peprné. Dotekem máty a ledu se v šejkru uvolní vonné látky, které máta obsahuje, nápoj tak dostane velmi svěží nádech. Drink přelijeme i s mátou a ledem do větší sklenky na whisky a dozdobíme čerstvou mátou peprnou.
El Diablo
Nejen pro oko...
4 cl tequilly 1 cl čerstvé citronové šťávy dolít zázvorovou limonádou 2 cl likéru z černého rybízu Do vysoké sklenice vložíme širší kůru z limety a zasypeme až po okraj drceným ledem.
Postupně přidáme všechny suroviny. Likér z černého rybízu dávkujeme jako poslední složku. Bude pomalu klesat ke dnu a vytvoří nám tak velmi efektní vzhled drinku.
Ginger ice tea
Čaj nejen o páté...
10 g čerstvého oloupaného zázvoru 2 cl čerstvé citronové šťávy 2 cl čerstvé pomerančové šťávy 10 cl černého cejlonského čaje Velmi osvěžující nealkoholický nápoj s jemným zázvorovým nádechem. Oloupaný zázvor nastrouháme do šejkru, přidáme šťávy a vychlazený cejlonský čaj, důkladně protřepeme a nalijeme do vysoké sklenice na kostky ledu, ozdobíme plátky čerstvého zázvoru a stonkem rozmarýnu.
Coffee Martini
Na dlouhé večery...
3 cl vodky 2 cl kávového likéru 2 cl čerstvého espresa Ideální nápoj pro milovníky kávy, kteří chtějí vyzkoušet jinou variantu než obyčejné espreso. Čerstvé espreso necháme zchladit, poté s ostatními ingrediencemi nalijeme na kostkový led do šejkru a velmi intenzivně protřeseme. Přes barové sítko nalijeme do vychlazené koktejlové sklenky. Nápoj vytvoří krásnou krémovou pěnu. Hladinu nápoje můžeme ozdobit kávovými zrnky.