Oleg Homola, fotograf: V několika stáčírnách na sídlišti, kde bydlím. I přesto, že právě v takových prodejnách víno mívá kolísavou kvalitu. Odmítám zásadně vína v plastu, jako jsem nedávno viděl v Delvitě.Občas si dám skleničku před spaním.
Josef Kylián, ortoped: Vozím je zásadně od vinařů z jižní Moravy, víno piji spíš samotné než k jídlu.
Milan Král, dovozce a prodejce vína: Tuhle odrůdu piji pouze v restauracích, a to k rybám a zeleninovým salátům.
Jaroslav Hlaváč, ředitel Víno Mikulov,a.s.: Ryzlink vlašský piju převážně z vlastního vinohradu, nanejvýš ho kupuji ve vinotéce v Mikulově.Vzhledem k tomu, že odbourává tuky, tak převážně k zabijačce.
Miloš Michlovský, majitel vinařské firmy Vinselekt: Piji zásadně jen vlastní víno, a to k zeleninovým salátům a studené kuchyni. Dobrý »vlašák« je dobrý i do střiku - na rozdíl od ostatních totiž zastávám názor, že střik, pokud má být dobrý, musí být i z dobrého vína.
Helena Valentová, vedoucí senzorické laboratoře: Jen ve vinotékách či lahůdkářstvích, piji ho spíš jako střik.