„Prvotní projekt se v létě rozběhne v našich Salateriích UGO. Počítáme s tím, že až se osvědčí, půjdeme s ním do restaurací,“ řekl v rozhovoru pro Seznam majitel Kofoly Jannis Samaras.
Do sudů bude firma stáčet pramenitou vodu z Rajecké doliny. Novinku Kofola začíná nabízet v době, kdy chce Evropská unie posílit důvěru v kohoutkovou pitnou vodu v rámci boje proti plastům. Voda tvoří zhruba polovinu celého nápojového trhu.
Nyní Kofola ladí poslední detaily před prodejem, o ceně teprve rozhodne, ale podle Samarase by měla odpovídat hladině, na kterou jsou hosté restaurací zvyklí.
Nabídka produktu má odpovídat filosofii firmy, která chce být do roku 2030 uhlíkově neutrální a nechce vytvářet žádný odpad. V minulosti se už po produkt u někteří hospodští ptali, dodal ředitel firmy.
Resturatér Luboš Kastner, spoluzakladatel skupiny Hospodska, která vlastní a provozuje šest podniků v Praze a Plzni, je k nápadu trochu skeptický „Nemyslím si, že je to extra byznys nápad. Menší restaurace nemají prostor nebo mají sodobar. Navíc na výčepních hlavách není už moc místa a pochybuji, že je pivovary na výčep pustí. No a samozřejmě cena, pochybuji, že bude vysoce atraktivní. Navíc se sudy je nadbytečná logistika a zabírají prostor,“ zhodnotil.