Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Kofola vzdala plány na vlastní restaurace NaGrilu. Chtěla jich desítky

  17:11aktualizováno  17:11
Kofola pohřbila smělé plány na rozjezd restaurační sítě NaGrilu. Koncept, který předloni začal pilotní restaurací v centru Prahy, počítal s desítkami míst po Česku. Společnost se chce raději naplno věnovat rozvoji barů s čerstvými ovocnými a zeleninovými šťávami Ugo.

Nová restaurace Kofoly v pražské JIndřišské ulici pár dní před otevřením (10. srpna 2015) | foto:  Dan Materna, MAFRA

Pilotní restauraci NaGrilu v pražské Jindřišské ulici otevřela Kofola v srpnu 2015. V ambiciózních plánech počítala během několika let s vystavěním desítek těchto restaurací.

„Finančně to nevycházelo a rozhodli jsme se, že nebudeme tříštit síly a budeme se věnovat naplno našemu řetězci Ugo, který naopak dobře roste,“ uvedl pro časopis Forbes generální ředitel a spolumajitel Kofoly Jannis Samaras.

Koncept zvaný „fast casual“ měl být kombinací rychlého občerstvení a klasické restaurace. Součástí bylo placení u pokladny, ale s obsluhou a jídlem z domácích surovin a přípravou od základu. Na jídlo zákazník čekal o něco déle než v konkurenčních provozech a zaplatil o něco víc.

Fotogalerie

Samaras ještě loni v prosinci v rozhovoru pro MF DNES potvrdil, že s rozvojem sítě počítá. Připustil ale, že rozšíření konceptu nabírá zpoždění. „Koncept stále ladíme, ale zatím s ním nejsme spokojeni. Na otevření dalších restaurací ještě nejsme připraveni,“ uvedl s tím, že cíle na otevření desítek těchto restaurací jsou reálné.

„Cíle nejsou ambiciózní, zatím ale nejsme s fungováním plně spokojeni. Má to být restaurace rychlého občerstvení za dostupnou cenu, kdy se jídlo nepřipravuje z polotovarů a servíruje se na talíři. Průsečík těchto věcí existuje, ale ještě jsme ho nenašli. Daří se nám obsluhovat do deseti minut, ale nemáme marži, která by umožnila rozvoj. Produkt ladíme, cesta nám asi zabere další rok,“ řekl. (celý rozhovor čtěte zde)

Kofola v rámci sítě fresh barů Ugo chystá otevření dalších poboček. Pokračuje také v expanzi šťáv v lahvičkách do obchodů a testuje se i pilotní koncept Ugo Freshbaru pro motoristy.

Autor:


Nejčtenější

Začínal sám v garáži, dnes výrobní linky z jeho firmy dobývají svět

Jakub Krofián s manželkou Alenou.

Jakub Krofián žije svůj americký sen už osmnáctý rok. Jako pětadvacetiletý mladík si z úspor koupil soustruh a doma v...

Lidé se stěhují do okolí měst, každé ráno pak tráví v autech v kolonách

Stávka na francouzské železnici nahnala více lidí do aut. V Paříži se tvoří...

Kvůli vysokým cenám bydlení ve městech roste poptávka po nemovitostech v jejich okolí. „Evidujeme meziroční růst zájmu...



Makléř si myslel, že pracuje v demoverzi, teď žádá vyplatit miliony eur

Harouna M Traore

Francouzský obchodník na burze žaluje makléřskou firmu Valbury Capital. Žádá, aby mu vyplatila 10 milionů eur, které...

Do důchodu později a jiné daně, radí Česku OECD

Ilustrační snímek

Česko by mělo navázat věk pro odchod do důchodu na očekávanou délku života. Doporučuje to Organizace pro hospodářskou...

Výkon na hranici padnutí: v Tesle se museli dopovat energetickými nápoji

Podvozek vozu Tesla Model S

Nadšení amerického miliardáře Elona Muska, který před pár dny děkoval zaměstnancům své automobilky Tesla za dosažení...

Další z rubriky

Rolls-Royce chce vyrábět motory pro létající taxi

Koncept létajícího taxi EVTOL automobilky Rolls-Royce. Elektřinou poháněný...

Futuristické vize létajících taxíků lákají čím dál více firem. Výrobu motorů pro tyto dopravní prostředky budoucnosti...

Šéf Penny Marketu: Neřídíme se jen Lidlem, na vyšší mzdy dáme sto milionů

Jednatel Penny Marketu Martin Peffek

Penny Market přidá od letošního srpna svým zaměstnancům na prodejnách už počtvrté za poslední dva roky. Pokladní v...

Lentilky se vyrábějí už více než sto let, zmizely hnědé a je více žlutých

3D model balení lentilek.

Lentilky, jedna z nejstarších českých značek, mají za sebou více než sto let trvající historii, během které prošly...

Najdete na iDNES.cz