Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Koktejly může zpestřit i pivo

  13:35aktualizováno  13:35
Praha - Koktejl může mít mnoho tváří. Barmani, kteří je připravují, jim umějí dát nejrůznější barvy a chutě. Dobrý koktejl je mistrovským dílem, jehož ingredience někdy jeho autoři tají. Možná by některé lidi překvapí, že jedním ze základních surovin pro výrobu neobvykle osvěžujícího koktejlu může být pivo.

Ale je to opravdu tak. Své o tom ví například Michal Pitroň z pražského hotelu Holiday Inn Congress Centre. „Pivo jako součást koktejlu představuje zajímavou novinku pro milovníky piva,“ míní Michal Pitroň, který tento nápoj představil na akci věnované pozici piva ve světové gastronomii.

A jak koktejl nazývaný Pivní Fizz připravit? Do sklenice, nejlépe na stopce, nalijeme 4 cl ginu a 2 cl cukrové šťávy. Do zbytku sklenice potom patří světlé pivo odpovídající teploty. Kromě několika kostek ledu je vhodné sklenici ozdobit plátkem citronu.

Koktejl není žádnou novinkou, už před čtyřmi lety vyhrál hlavní cenu mezi míchanými nápoji na pivním festivalu Chodovar Cupu. Podobné drinky patří do tradiční koktejlové školy a je možné je najít i v encyklopediích. Například Ginger Sin, který pochází z Libanonu, se podává ve vysoké sklenici označované highball a patří do něj 3 cl ginu, 3 cl limetové šťávy a zázvorové pivo.

Nápoj bude zřejmě trochu zrádný, protože obsahuje poměrně značné množství alkoholu. Navíc se tradičně jako mnoho jiných koktejlů popíjí slánkou. „Na dva bych si netroufnul,“ nechal se slyšet jeden z  těch, kteří jej ochutnávali. Rozhodně to není nic pro řidiče. Jako koktejl na místo aperitivu je velmi příjemný.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Ivan Bartoš při volební superdebatě iDNES.cz a MF DNES v pražském hotelu...
Lidé na volby prosázeli už 60 milionů. Hitem jsou sázky na Piráty a SPD

Volby jsou sice až v pátek, ale sázkaři mají jasno už teď. Vyhraje je hnutí ANO, naprosto bez diskusí. Druhá ČSSD bude ráda, že předstihne třetí komunisty. A...  celý článek

Ilustrační foto
Vánoční hodování se letos výrazně prodraží, nejen kvůli drahému máslu

Letošní vánoční hodování se prodraží. Ceny potravin, které tvoří štědrovečerní menu, stouply od loňska velmi výrazně a to až o desítky procent. Kromě másla...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Za hospodu kulturnější. Bývalí manažeři Prazdroje rozjíždějí novou skupinu

Bývalí manažeři Plzeňského Prazdroje rozjíždějí novou hospodskou skupinu, kterou pojmenovali Hospodska. Chtějí, aby hospoda byla místem setkávání a diskuzí....  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.