McDonald’s v USA servíruje čerstvé hovězí, v Česku zůstává u mraženého

  18:23aktualizováno  18:23
Většina amerických poboček řetězce McDonald’s začala prodávat hamburgery Quarter Pounder, které jsou vyrobeny výhradně z čerstvého hovězího masa. Společnost se k tomuto kroku zavázala na konci března. Cílem bylo zlepšit chuť jídla a vyrovnat se konkurenčním řetězcům. Doposud totiž tyto burgery McDonald’s vyráběl z mraženého hovězího.
(Ilustrační snímek)

(Ilustrační snímek) | foto: Reuters

V březnu 2018 přišlo americké vedení McDonald’s pod tlakem konkurence s ambiciózním plánem - servírovat hamburgery Quarter Pounder z čerstvého hovězího masa. 

Sázka na menu dle vaší chuti dělá obsluze v McDonald’s z práce peklo

Odvážný tah přišel poté, co se rival řetězce Wendy’s ve svých reklamách vysmíval společnosti  McDonald’s právě za používání mraženého masa. Řetězec McDonald’s slíbil dodání čerstvého hovězího do většiny svých provozoven ve Spojených státech, kterých je přibližně 14 tisíc. Podle dosavadních náznaků to vypadá, že do poloviny roku 2018 společnost svoje sliby splní.

Opatření se však netýká restaurací na Havaji či na Aljašce, nebo dalších typických produktů, jako jsou například hamburgery Big Mac a cheeseburgery. Ty se budou nadále připravovat z mraženého hovězího masa.

V Česku zatím ne

České pobočky řetězce McDonald’s, které vyrábějí obdobu burgeru Quarter Pounder pod názvem McRoyal, zatím podobné opatření nechystají. „I v Čechách se samozřejmě díváme na aktuální trendy, ale přípravu burgerů z chlazeného masa v blízké budoucnosti zatím neplánujeme,“ říká PR ředitelka firmy pro Česko a Slovensko Zuzana Svobodová.

Podle ní by to zcela zásadně ovlivnilo celý dodavatelský řetězec, a to nejen český. „Proto bude celá Evropa rozšíření chlazeného masa na americkém trhu bedlivě sledovat a z výsledků budeme vyvozovat naše další směřování,“ dodává Svobodová.

McDonald’s udělal v průběhu posledních let řadu opatření za účelem zkvalitnění svých produktů. Řetězec přestal používat konzervační látky ve svých kuřecích nugetech, v rámci dětských menu Happy Meal začal servírovat ovoce a omezil v nich přeslazené limonády. V rámci zlepšení zákaznického servisu zavedly americké pobočky celodenní snídaně.

Autor:

Nejčtenější

Kvůli kolapsu D1 ministerstvo zvažuje zakázat kamiony v levém pruhu

Odstavené kamiony blokovaly dálnici D1 poblíž obce Jiřice mezi Humpolcem a...

Ministr dopravy Dan Ťok viní z kolapsu dopravy na dálnici D1 především řidiče kamionů a dokonce ve spolupráci s policií...

ŘSD zkontrolovalo problematický úsek D1. O víkendu tu nebyl jediný dělník

Odstavené kamiony blokovaly dálnici D1 poblíž obce Jiřice mezi Humpolcem a...

Zástupci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zkontrolovali problematický úsek dálnice D1 u Humpolce, kde měla firma...

Problémový úsek D1 se rozšíří o jeden pruh, dokončí ho jiná firma

Kolony D1

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) kvůli zpoždění prací na opravovaném úseku D1 mezi Humpolcem na 90. kilometru a...

Nemá kdo obsluhovat. Německo bojuje s rekordním nedostatkem pracovníků

Ilustrační snímek

Německo se potýká s rekordním nedostatkem zaměstnanců, v zemi je několik set tisíc volných pracovních pozic. Pracovníci...

Elektřina bude luxusní zboží, řekl energetický expert v Rozstřelu

Energetický expert společnosti ENAS Vladimír Štěpán v diskusním pořadu iDNES.cz...

Emisní povolenky budou výrazně v dalších letech zdražovat elektřinu. Už se to děje, domácnosti si v příštím roce...

Další z rubriky

Island ohrožuje turistická bublina. Klíčový sektor stagnuje

VLASTENEC. Soustředěný islandský fanoušek sleduje svůj tým ve fotbalovém zápase...

Deset let po finančním kolapsu způsobeném finanční krizí se nad severskou zemí opět stahují mračna. Když před dekádou...

Méně stresu a vyhoření. Firmy zkoušejí čtyřdenní pracovní týden

Ilustrační snímek

Pro mnohé zaměstnance to zní jako utopie, světové firmy však čím dál tím víc experimentují se zaváděním čtyřdenního...

O zbytky jídla se v Číně místo prasat postarají švábi

Čínský byznys se šváby, v Sečuanu z nich vyrábějí léky

Číňané momentálně ročně vyprodukují více zbytků jídla, než jsou schopni zkompostovat. Kvůli hrozbě zaplnění ulic...

Najdete na iDNES.cz