Helena Vašků, 47 let, sekretářka:
Reklama na hrnec Poki mě tak nadchla, že jsem si ho chtěla koupit. Ještěže jsem měla možnost předem si vaření v něm vyzkoušet! Bohužel návod nelže, když uvádí dobu vaření třeba vajíčka naměkko až 35 minut, brokolice skoro půl hodiny a obyčejné rýže téměř hodinu. Doposud jsem vařila v papiňáku na napařovací vložce - a budu tak vařit dál. Brokolici mám hotovou za pět minut, bramborám stačí čtvrthodinka a porce kuřete je měkká za dvacet minut. Myslím, že takto připravované potraviny si také zachovávají své chuťové a výživové hodnoty a já ušetřím nejen za napařovací hrnec a elektřinu, ale i svoje nervy při čekání, až bude jídlo v Poki hotové.
Marcela Pidojmová, 48 let, účetní:
Vzhledem k tomu, že musím dodržovat dietní režim, přivítala jsem možnost testování parního hrnce. Na první pokus jsem ho využila k přípravě rýže a zeleniny, podruhé jsem v hrnci připravila kuřecí prsa. V obou případech bylo jídlo velice dobré, zelenina zachovala barvu a byla křehká, maso bylo po kořenění chutné. Nevýhodou tohoto výrobku je delší doba přípravy rýže. Byla však dobrá, zachovala si svoji vůni a byla přesně měkká. Také mě překvapila cena hrnce.
Jaroslava Tichá, 51 let, asistentka:
Hrnec Poki bych určitě doporučila lidem, kteří chtějí jíst zdravě a dietně. Vyzkoušela jsem v něm vařit jak rýži a zeleninu, tak i maso. Vše bylo měkké a chutné. Přednost hrnce vidím v tom, že se v něm může vařit více věcí najednou a jídlo se nemusí hlídat.
Eva Klinderová, 45 let, v domácnosti:
V hrnci jsem zkoušela připravovat zeleninu, kuřecí řízky a rýži. Zelenina i maso byly výborné, měly dobrou chuť, rýže také, ale její příprava v páře trvala asi hodinu. Myslím, že hrnec je výborný k přípravě dietních pokrmů, které si uchovají všechny potřebné živiny.
František Němeček, 45 let, mistr:
Jsem diabetik a rád jsem přivítal vyzkoušení napařovacího hrnce. Jídlo sestávající z rýže s rybou bylo pikantní, rychle hotové a hlavně bez hlídání a míchání. Také udržování hrnce v čistotě je snadné a rychlé. Doporučuji ho všem, kteří se stravují dietně.
Milada Tetourová, 78 let, důchodkyně:
V hrnci jsem vyzkoušela uvařit maso, luštěniny i rýži. Jídlo je připravováno v páře, a proto si zachovává barvu i chuť. Tento hrnec podle mě jistě uvítají lidé, kteří drží dietu a diabetici. Jen při manipulaci s ním je třeba dát pozor na unikající páru.
Zdeněk Bartl, 39 let, strojní mistr:
V hrnci Poki jsem vyzkoušel vařit brambory, brokolici a květák. Do zásobníku jsem nalil potřebné množství vody a do napařovací misky vložil nakrájené brambory. Do druhého zásobníku pak zeleninu. Podle přiloženého návodu jsem nastavil budík na 40 minut, a právě v tom vidím nevýhodu hrnce - čas pro přípravu jídel je podstatně delší než v případě klasického vaření.
Leon Malík, 44 let, šéfkuchař hotelu Hilton-Atrium
Hrnec může být dobrým pomocníkem v domácnosti, zvláště při přípravě rýže, zeleniny a některých druhů ryb. U masa, pokud nejde o vaření nebo dušení, bych raději zvolil některou z tradičních úprav jako pečení na pánvi, grilu nebo v troubě. Výhodou hrnce je možnost přípravy dvou pokrmů najednou, například ryb a brambor nebo rýže a zeleniny, aniž by od sebe navzájem přebíraly charakteristické pachy. Veškerá manipulace i čištění hrnce jsou snadné.
V hrnci Poki lze vařit najednou třeba těstoviny i zeleninu |