ilustrační snímek | foto: Depositphotos

TEST olejů: Nejhorší je kokosový, zdravější je i sádlo

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Na smažení a fritování, do salátů, omáček i dresinků... Do velkého srovnání olejů a tuků jsme vybrali dvacet výrobků. Na co se v kuchyni hodí? A které jsou nejzdravější?
Prémiové testy

Avokádový, konopný, lněný, dýňový, kokosový, makový... Při bloumání internetem člověk žasne, z čeho je možné vyrobit olej. Druhý šok přichází při čtení cenovek. Například čtvrtlitrová lahvička hroznového oleje přijde na 250 korun, stojí tedy zhruba stejně jako dobrý koňak...

Jenže lidé „exotické“ oleje i přes vysoké ceny kupují, většinou kvůli tomu, že je považují za zdravější alternativu klasických olejů (řepkových či slunečnicových) a samozřejmě tuků, především másla a sádla.

Je však exotika v kuchyni skutečně zdravější? K čemu se jednotlivé druhy hodí a nač je použít nemůžete? Na to se MF DNES podívala spolu s experty na tuky a zdravou výživu v aktuálním srovnání.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Prémiové testy