Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Nejdražší omeleta stojí 2000 dolarů. Je s kaviárem, ještě loni stála půlku

  10:49aktualizováno  10:49
Omeleta k nedělní snídani, to je zdánlivě jednoduchá příprava vajíček, kterou zvládne skoro každý. Kdybyste si ale chtěli vyrazit na brunch do restaurace Norma na newyorkském Manhattanu, připravte si 2 000 dolarů, v přepočtu více než 44 000 korun. Ještě loni přitom vyšla na polovinu.

Místní jí přezdívají „ziliondolarová humří“ a na její přípravu padne kromě šesti vajec a obligátní pažitky skoro 300 gramů prvotřídního kaviáru a jeden celý humr. Servírují ji na hrstce speciálně vyšlechtěných brambor yukon gold, píše server CNBC.

Ještě loni přitom stejná omeleta vyšla na 1 000 dolarů, hotel Le Parker Meridies, ke kterému restaurace Norma patří, ji ale zdražil. Prý kvůli kvalitě a ceně kaviáru. Ziliondolarová omeleta je přitom na menu restaurace již stálicí.

„Jak dostat na omeletu kaviár?“ řekli si před 13 lety ředitel hotelu Steven Pipes s šéfkuchařem Emilem Castillem a výsledkem jsou vejce s kaviárem a humrem na talíři.

„Věděli, že omeleta bude drahá, tak si trochu zašpásovali,“ říká ředitelka komunikace hotelu Lisa Tharp. Snídaně miliardářů nakonec neunikla pozornosti ani Guinessově knize rekordů. Hotel jich za rok neprodá víc než 12.

A jak si superdrahá omeleta stojí v porovnání s drahými? Takzvaná Ultimátní omeleta v oblíbeném americkém podniku Denny’s vyjde v New Yorku na 16 dolarů, takže za jednu zilionovou humří jich tam zvládnete na omeletu ke snídani pozvat 125 přátel.

Pokud si chcete na legendární manhattanské omeletě pochutnat a máte hluboko do kapsy, její menší verze vyjde na 200 dolarů. „Je delikátní, nejedná se jenom o reklamní tahák,“ ujišťuje tiskové mluvčí podniku Tharp.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

(Ilustrační snímek)
Americká centrální banka se zbavuje dluhopisů, úrokové sazby nemění

Americká centrální banka začne v říjnu snižovat objem svého portfolia dluhopisů, které nakupovala v rámci podpory ekonomiky po finanční krizi a hospodářské...  celý článek

Jídlům vždy nelze upřít nejen dobrou chuť, ale i vysokou estetickou úroveň.
Šéfkuchař nechce být v průvodci Michelin, odmítl získané hvězdičky

Prestižní kulinářská cena v podobě hvězdiček v průvodci Michelin je snem každé dobré restaurace. Existují však i výjimky. Šéfkuchař jedné z oceněných...  celý článek

Ilustrační snímek
Místo malého šálku velký kelímek. Italové se učí pít kávu od Američanů

Když se v Itálii řekne káva, znamená to rychle natočené espresso bez nějakých obřadních „rituálů“. Mladé Italy ale začínají lákat nově otevírané kavárny v...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.