Diskuze

Řetězec nabízel v akci falšované uzené. Maso vidělo sotva z půlky

Česko má další případ falšování masných výrobků, inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce zjistili významná pochybení při kontrole masných výrobků, které se objevily v letákové akci Penny Marketu. Jednalo se o uzené maso a klobásy ze Slovenska. Penny je bude muset z nabídky obchodů stáhnout.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U klobás to pochopím, tam lze lecos namíchat, ale uzené? Jedině škrob a vodu, nemělo by to uzené být označené jako dietní nebo light ? Ale je obtížné dostat vodu do špeku, proto je anglická buď je vařená nebo za160Kč.

0 0
možnosti
KD

K25a77r22e54l 94D47r29d46a

18. 5. 2018 17:45

Tak to mě také dostalo, pochoutky přímo ze Šervůdu. Celé to zatím vlastní Penta a je to podnikání dost ztrátové. Masaryčka a přebetonování Prahy je lepší byznys.

Značka Schneider byl Masokombinát Plzeň a tak je na českém trhu zavedena. Nyní to vlastní Slováci pod Pentou. Výroba v Česku byla ukončena, Češi propuštěni. Výroba jede na Slovensku a v Maďarsku. Do Čech se to vozí jen jako zavedená česká značka.

Dál to jede pod Pentou, ale Penta to hodlá prodat.

Tak koukám na tu Masaryčku a na Wiki je pěkná kritika. Jen nafouklá bublina i s celou Matou Hari. Praha dostane 90% "vody", zisky bude mít Penta. Je to o neschopnosti vedení Prahy jednat na rovinu s developery.

Na tom Moravském z Penty lze docela dobře odvodit, jak kvalitně bude vyřešen ve prospěch Pražanů prostor kolem Masaryčky. ;-)

(O to víc mě mrzí, že absolutně nerozumím, co je zde za falšování? Na to je zde málo informací.)

0 0
možnosti
LN

takhle vypada krmeni obyvatel v rezii Penty

1 0
možnosti

To je přesně ten případ, kdy by pokuty měly být nastaveny tak, že při druhém podobném prohřešku sankce prodejce zlikviduje

1 0
možnosti
KS

Poměrně originální přístup. Normálně se podnikatelské subjekty usměrňují, ale rovnou je likvidovat, to by bylo pošušňáníčko. Vždycky škrtem pera propustit několik tisíc lidí a způsobit miliardové škody. Přesně tak se na tu prosperitu musí. Zaklekávat. :-)

0 1
možnosti
KD

K63a97r53e39l 36D96r42d50a

18. 5. 2018 12:12

Koukám na Wiki, co je maso. 70% vody, 15-20% bílkovin, až 40% tuku. Co se vám vlastně nezdá? Jaké falšování? ;-)))

0 1
možnosti
MV

M84a44r30e94k 71V28a54l53í10k

18. 5. 2018 12:53

Voda vs přidaná voda... Ve složení se píše všechno to, co se do výrobku přidává. Je čas procitnout ;-)

2 1
možnosti

A bylo to maso dle českých norem? Tedy bez kůží, šlach a tuku. Jestli ano, tak to vypadá, že špatně spočítali obsah tukové tkáně při výrobě.

0 0
možnosti
KK

Nejak mě hlava nebere když je to kus masa,uvádí se podíl masa 70% a najdou jen 52,8%masa. Co je ten zbytek???Chápu třeba vodu ale že by ji tam bylo pridáno přes 40%?8-o Dekuji za vysvětlení

1 0
možnosti

Tuk (sádlo dle českých norem není maso), voda a sůl.

0 0
možnosti
KD

K88a71r94e58l 59D96r57d43a

18. 5. 2018 6:58

Podobné moravské jsem koupil u pultu v Albertu. Zdálo se mi to jako vepřová kýta. Akce za 14,90,-. Pak jsem nevěřil. Obsah masa 60% + škrob.

Plno o patření, jak se má co označovat... Může mi někdo "z kontrolorů" vysvětlit jak si mám u pultu s uzeninami v Česku vybrat výrobek podle kvality a složení? Natož podle alergenů? ;-)

"Obsah masa" se poprvé začal uvádět na uzeninách v LIDLu. Jako reklama dobré. Jinak údaj o ničem. Docela mě překvapuje, že to umí SPZI změřit, přepočítat a hodnotit. To je na to nějaká norma, co má vyjadřovat údaj "obsah masa"? (Protože "maso" podle EU vyhlášky může mít 55% "tuku a šlach" u vepřového a 50% u hovězího. Tak je pojem "maso" zcela vágní výraz.) Tak co vlastně SPZI měří? Pokud se pohybuji v toleranci 50%, nejsou vyjádření SPZI o falšování při rozdílu cca 20% nesmysl? ;-)

0 0
možnosti
KD

K70a96r45e65l 38D63r77d84a

18. 5. 2018 7:04

Co vím, tak výrobní linka dnes umí namixovat výsledek s velkou přesností. Výrobce kouká, aby využil maximum možného a nic neporušil. Chemie. Tak je mi divné, jak snadno SPZI "odhaluje pachatele". K tomu neodborné výrazy a vychází mi, že jde o účelová zjištění, co s realitou a skutečným falšováním nemají mnoho společného. ;-D

0 0
možnosti
DA

A takto je to s většinou průmyslově vyráběných potravin. Jogurty jsou oslazená škrobová voda s přídavkem mléka, "smetanová" zmrzlina je z rostlinných tuků, tavný sýr je "roztíratelný", protože je plný vody,...

A tyto šizené šunty se prodávají jako výdobytek moderního stravování, jako "LIGHT" PRODUKTY, KTERÉ JSOU PROSPĚŠNÉ PRO ZDRAVÍ.;-D

1 0
možnosti

očekávat kvalitu u taveného sýru je asi trochu mimo, ale tento segment neznám. Nicméně české jogurty jsou na trhu kvalitní, na tom trvám, samozřejmě nabízejí se i levné šmejdy a dokud o ně lidé mají zájem, nabízet se budou..

5 0
možnosti

Co si objednali to dostali.

0 2
možnosti