- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
U klobás to pochopím, tam lze lecos namíchat, ale uzené? Jedině škrob a vodu, nemělo by to uzené být označené jako dietní nebo light ? Ale je obtížné dostat vodu do špeku, proto je anglická buď je vařená nebo za160Kč.
Tak to mě také dostalo, pochoutky přímo ze Šervůdu. Celé to zatím vlastní Penta a je to podnikání dost ztrátové. Masaryčka a přebetonování Prahy je lepší byznys.
Značka Schneider byl Masokombinát Plzeň a tak je na českém trhu zavedena. Nyní to vlastní Slováci pod Pentou. Výroba v Česku byla ukončena, Češi propuštěni. Výroba jede na Slovensku a v Maďarsku. Do Čech se to vozí jen jako zavedená česká značka.
Dál to jede pod Pentou, ale Penta to hodlá prodat.
Tak koukám na tu Masaryčku a na Wiki je pěkná kritika. Jen nafouklá bublina i s celou Matou Hari. Praha dostane 90% "vody", zisky bude mít Penta. Je to o neschopnosti vedení Prahy jednat na rovinu s developery.
Na tom Moravském z Penty lze docela dobře odvodit, jak kvalitně bude vyřešen ve prospěch Pražanů prostor kolem Masaryčky. ;-)
(O to víc mě mrzí, že absolutně nerozumím, co je zde za falšování? Na to je zde málo informací.)
takhle vypada krmeni obyvatel v rezii Penty
To je přesně ten případ, kdy by pokuty měly být nastaveny tak, že při druhém podobném prohřešku sankce prodejce zlikviduje
Poměrně originální přístup. Normálně se podnikatelské subjekty usměrňují, ale rovnou je likvidovat, to by bylo pošušňáníčko. Vždycky škrtem pera propustit několik tisíc lidí a způsobit miliardové škody. Přesně tak se na tu prosperitu musí. Zaklekávat.
Koukám na Wiki, co je maso. 70% vody, 15-20% bílkovin, až 40% tuku. Co se vám vlastně nezdá? Jaké falšování? ;-)))
Voda vs přidaná voda... Ve složení se píše všechno to, co se do výrobku přidává. Je čas procitnout
A bylo to maso dle českých norem? Tedy bez kůží, šlach a tuku. Jestli ano, tak to vypadá, že špatně spočítali obsah tukové tkáně při výrobě.
Nejak mě hlava nebere když je to kus masa,uvádí se podíl masa 70% a najdou jen 52,8%masa. Co je ten zbytek???Chápu třeba vodu ale že by ji tam bylo pridáno přes 40%? Dekuji za vysvětlení
Tuk (sádlo dle českých norem není maso), voda a sůl.
Podobné moravské jsem koupil u pultu v Albertu. Zdálo se mi to jako vepřová kýta. Akce za 14,90,-. Pak jsem nevěřil. Obsah masa 60% + škrob.
Plno o patření, jak se má co označovat... Může mi někdo "z kontrolorů" vysvětlit jak si mám u pultu s uzeninami v Česku vybrat výrobek podle kvality a složení? Natož podle alergenů?
"Obsah masa" se poprvé začal uvádět na uzeninách v LIDLu. Jako reklama dobré. Jinak údaj o ničem. Docela mě překvapuje, že to umí SPZI změřit, přepočítat a hodnotit. To je na to nějaká norma, co má vyjadřovat údaj "obsah masa"? (Protože "maso" podle EU vyhlášky může mít 55% "tuku a šlach" u vepřového a 50% u hovězího. Tak je pojem "maso" zcela vágní výraz.) Tak co vlastně SPZI měří? Pokud se pohybuji v toleranci 50%, nejsou vyjádření SPZI o falšování při rozdílu cca 20% nesmysl?
Co vím, tak výrobní linka dnes umí namixovat výsledek s velkou přesností. Výrobce kouká, aby využil maximum možného a nic neporušil. Chemie. Tak je mi divné, jak snadno SPZI "odhaluje pachatele". K tomu neodborné výrazy a vychází mi, že jde o účelová zjištění, co s realitou a skutečným falšováním nemají mnoho společného.
A takto je to s většinou průmyslově vyráběných potravin. Jogurty jsou oslazená škrobová voda s přídavkem mléka, "smetanová" zmrzlina je z rostlinných tuků, tavný sýr je "roztíratelný", protože je plný vody,...
A tyto šizené šunty se prodávají jako výdobytek moderního stravování, jako "LIGHT" PRODUKTY, KTERÉ JSOU PROSPĚŠNÉ PRO ZDRAVÍ.
očekávat kvalitu u taveného sýru je asi trochu mimo, ale tento segment neznám. Nicméně české jogurty jsou na trhu kvalitní, na tom trvám, samozřejmě nabízejí se i levné šmejdy a dokud o ně lidé mají zájem, nabízet se budou..
Co si objednali to dostali.