náhledy
Sklizeň cuket v Mochově. Žluté jsou trendy a chtějí je hlavně restauratéři. Hitem jsou i na grilu.
Autor: Michal Šula, MAFRA
Zatímco v Zálezlicích firma Hanka Mochov používá ke sběru mechanizaci, v Mochově jde vše při starém. Na polích kmitají dělníci s ruským přízvukem, kteří rychlost práce přizpůsobují rychlosti jízdy pojízdného dopravníku.
Autor: Michal Šula, MAFRA
Sklizeň je náročnější i kvůli rozdílným požadavkům odběratelů na velikost zeleniny.
Autor: Michal Šula, MAFRA
V Mochově hospodaří firma zhruba na padesáti hektarech. Rostliny dostávají vodu pomocí kapkové závlahy. Z hadic vykapává voda přímo u každé rostliny.
Autor: Michal Šula, MAFRA
Sběr petrželky. Hanka Mochov pěstuje také bylinky. Pěstování pórků bylo ekonomicky neúnosné.
Autor: Michal Šula, MAFRA
Na pole se vyráží brzy ráno, když ještě není takové vedro.
Autor: Michal Šula, MAFRA
Zelinářská firma má kolem devadesáti stálých zaměstnanců a dalších sedmdesát sezónních pracovníků.
Autor: Michal Šula, MAFRA
Také pole s hráškem vyžadují péči zručných pracovníků.
Autor: Michal Šula, MAFRA
Hrachové lusky se také zatím nesklízejí strojně. Stejně tak okurky či špenát. Naopak stroje pomáhají při sklizni brambor, mrkve nebo cibule.
Autor: Michal Šula, MAFRA
Plachta má svůj praktický účel. Brání porost před napadením plevelem a také lépe drží v půdě vodu.
Autor: Michal Šula, MAFRA
Vystudovaný agronom Petr Hanka firmu založil před čtvrt stoletím. Začínal na 40 hektarech, dnes je jeho zeleninové království patnáctkrát větší.
Autor: Michal Šula, MAFRA