Firma mezi lety 2000 a 2005 vynaložila na výstavbu nových a opravu starých budov částku více než 300 milionů korun a takřka kompletně přebudovala výrobní prostory i další zázemí.
"Uvnitř najde prostory pro práci zhruba sedmdesát lidí. Každé oddělení navíc má vlastní zasedací místnost a pro velká jednání je určena společná zasedací místnost s kapacitou padesát lidí. V objektu je rovněž závodní jídelna a bufet," uvádí zástupce společnosti Jiří Janoušek.
Změny v areálu se v posledních letech dotkly i výroby - nákladem sto milionů korun podnik zcela změnil systém stáčení lihovin. Za dalších 90 milionů korun zase vznikl nový servisní objekt se šatnami a sociálním zařízením, garážemi, údržbářskými dílnami a technickým zázemím.
Nová je i budova laboratoří. Zde je umístěna nejen veškerá měřicí a analytická technika, ale také například archiv vzorků - v místnosti podobné trezoru stojí ve speciálních posuvných regálech stovky a tisíce lahví. Podnik totiž musí uchovávat vzorky výrobků z každé šarže, kterou vyrobí. A to po dobu pěti let.
"Máme tak při případné reklamaci po ruce kontrolní vzorek libovolného produktu z kteréhokoliv dne výroby," vysvětluje smysl archivu technický ředitel podniku Antonín Nasler.
I modernizace má však své hranice. "Například staré dubové kádě, v nichž zraje vinný destilát, jsou nenahraditelné," připomíná technický ředitel Stocku Antonín Nasler.
V roce 2006 bude společnost modernizovat dvě stáčecí linky, což si vyžádá náklady přibližně padesát milionů korun. Jednou z příčin je nutnost přizpůsobit zařízení na lepení kolků, kterými bude nutné označovat lahve s lihovinami již od července letošního roku.