Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Podívejte se na české kuchaře oceněné michelinskou hvězdou

  8:01aktualizováno  8:01
Dva čeští kuchaři, Roman Paulus a Oldřich Sahajdák, ve středu získali nejvyšší kulinářské ocenění, michelinskou hvězdu. Vybojovali je vůbec poprvé v historii udělování gastronomických Oscarů pro dvě tuzemské restaurace - Alcron a La Degustation Bohême Bourgeoise. Ani jeden ze šéfkuchařů ale pýchou nepřekypuje. Sahajdák prý ani o udělování nevěděl. Podívejte se.

Čech sice už jednou nejvyšší gastronomické ocenění získal, ale to bylo pro restauraci v Německu.

Nejvyšší michelinské ocenění v minulých letech v Česku doslova ovládl italský šéfkuchař Andrea Accordi, který ve čtyřech letech obhájil restauraci Allegro hotelu Four Seasons michelinskou hvězdu třikrát. Accordi ale dostal nabídku, která se neodmítá, a přesunul se do Petrohradu šéfovat hned několika luxusním  restauracím. Bylo tedy zřejmé, že Allegro ocenění udělované na rok neobhájí.

Průvodce francouzského výrobce pneumatik Michelin slouží především pro turisty. Doporučuje ubytování a také přes dva tisíce restaurací všech cenových kategorií, stylů a velikostí.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Ilustrační foto
Vajec je tak málo, že se prodávají v aukcích. Zdraží až na 6 korun

Vejce v obchodech začínají zdražovat. V příštích týdnech může stát jedno vejce 5 až 6 korun. Na trhu je jich takový nedostatek, že producenti začali prodávat...  celý článek

Víčka, plastová, plast
Některé firmy už nekupují víčka na charitu. Zájem lidí nepolevuje

Některé společnosti v Česku končí s výkupem plastových víček či snižují jejich výkupní cenu. Jejich sbíráním lidé pomáhají zejména rodinám s handicapovanými...  celý článek

Lidé se snaží ušetřit za kouření, do cigaret balí doutníkový tabák
Tabák v „doutníkovém balení“ je levnější, stát na daních tratí stamiliony

Levné kouření láká a stát přichází o spotřební daň. Rozdíly ve zdanění tabáku v různých formách jsou i několikanásobné. Na trhu jsou například k mání doutníky,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.