Ari Munandar přišel na nové působiště z restaurace Essensia luxusního pražského hotelu Mandarin Oriental.

Ari Munandar přišel na nové působiště z restaurace Essensia luxusního pražského hotelu Mandarin Oriental. | foto: Hilton

Restaurace po Ramsaym má nové jméno i šéfkuchaře

  • 1
Zinc. Tak se nově jmenuje restaurace, která je součástí hotelu Hilton a ještě nedávno ji vlastnil proslulý šéfkuchař Gordon Ramsay. Název dostala podle zinkového stropu. Tým kuchařů povede odborník na asijskou kuchyni Ari Munandar.

Pozornost se k podniku upírá díky jeho bývalému majiteli. Ramsay svou restauraci Maze prodal letos na jaře kvůli finančním problémům, které má jeho firma. Restauraci i s personálem převzal Hilton, který se k odchodu bývalého nájemníka nechce vyjadřovat.

Ramsay oznámil svůj odchod letos v únoru, krátce poté získal pro Prahu druhou hvězdu v prestižním gastronomickém průvodci Michelin, která ale zmizela spolu s ním.

Restaurace Zinc.

"Naším cílem není získání michelinské hvězdy, ale poskytovat nejlepší jídlo a servis," nechal se slyšet Munandar, který patří k nejuznávanějším kuchařům v Praze.

V minulosti pracoval v předních hotelích po celém světě, včetně sítě Hilton v Jihoafrické republice nebo v Londýně. Na nové působiště přišel z restaurace Essensia luxusního pražského hotelu Mandarin Oriental.

Restaurace Zinc.

Co zůstalo stejné, je interiér - mramor, zrcadla, dřevěné stoly, tmavé kožené sedačky. Podle některých hostů, již se v úterý večer zúčastnili slavnostního otevření, to v restauraci vypadá jako na nádraží. Může za to ponuré osvětlení, hnědý flekatý vzorek na mramoru a zrcadla s neostrým odrazem. A především prý lacině vypadající strop z plechových zinkových kachlíků.

Hosté restaurace mohou ochutnat mezinárodní kuchyni s asijskými ingrediencemi. "Bude to takový mix. Moderní mezinárodní jídlo," řekl ČTK Munandar.

Kuchyně restaurace Zinc.

V menu restaurace budou křupavé kalamáry s pikantní solí a chilli, praženými kešu oříšky se salátem ze zeleného manga, kuřecí polévka s kokosem a citronovou trávou nebo jarní kuře krmené kukuřicí s kořením z Bali.

Šéfkuchař Ari Munandar (38)

Pochází z Indonésie a během své kariéry získal zkušenosti a uznání v předních hotelích a restauracích po celém světě, včetně hotelů sítě Hilton v Indonésii, Jihoafrické republice, Londýně a naposledy pak v Praze.

Jeho pravou rukou bude Chaiyasith Lam Srichom, který pochází z Thajska a v hotelu pracuje již od jeho otevření v roce 2007.

,