"Radši si na své výrobky přidám nějakou tu korunu a vím, že je dělám poctivě, potom se za ně nemusím stydět. Ti, co mě znají, včetně dodavatelů, vědí od začátku mého podnikání, že s náhražkami u mě nepochodí," říká Ladislav Francouz.
Jeho farmářské klobásy nejsou dovářené, jsou osoušené a uzené, smíchané se sušeným kořením, jako je medvědí česnek, pažitka, a s dalším výraznějším kořením, jako třeba pepř. "Všechny výrobky jsou bez přídavných látek, jako je sója, bez žádných separátů, kůžových emulzí. Výrobky jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu," dodal řezník.
Maso dodává do firem, obchodů i jídelen
Řeznictví a uzenářství se začal věnovat se svou ženou v roce 1992 v Sobětuchách, o šest let později otevřeli novou porážku, bourárnu masa, výrobnu a kuchyň ve Skupicích u Heřmanova Městce. Tehdy zpracovávali 40 kusů vepřů a dva býky týdně.
Nyní porážejí 200 kusů vepřového, 12 kusů hovězího, příležitostně ovce, jehňata a koně. Společnost Řeznictví-uzenářství Francouz zaměstnává 28 zaměstnanců. Zásobuje nemocnice, restaurace, jídelny škol či domovy pro seniory. Vedle dvou prodejen v Pardubicích má i další v Chrudimi, Slatiňanech, Sobětuchách a ve Skupicích, kde má firma jatka.
"Už jsme obdrželi řadu diplomů a certifikátů s právem užívat označení Mls Pardubického kraje. Za největší ocenění považuji vítězství v soutěži Regionální potravina Pardubického kraje 2010 s výrobkem radní rolka a v roce 2011 s výrobkem paštika s medvědím česnekem," řekl Ladislav Francouz.