Informoval o tom server BBC. Podnik se pyšní jednou michelinskou hvězdou a podle gastronomického průvodce podává „inovativní kuchyni“.
Podnik je nyní uzavřen a úřady dohlížející na veřejné zdraví zjišťují, co otravu způsobilo. Podle deníku The Guardian se 46leté ženě, která v neděli zemřela, udělalo špatně po konzumaci masa, které si objednali v sobotu na večeři. V restauraci byla s manželem a synem, kteří se zotavují.
Vyšetřovatelé vypátrali 75 lidí, kteří se v restauraci mezi 13. a 16. únorem stravovali. Celkem se jídlem otrávilo 29 lidí, mezi nimi tři rodiny. Šestačtyřicetiletá žena, která otravě podlehla, v podniku večeřela v sobotu večer a zemřela v neděli brzy ráno.
Mluvčí regionálního ministerstva zdravotnictví uvedl, že zdroj otravy ještě určen nebyl. Zdravotní problémy návštěvníků restaurace se projevují zejména zvracením. Vzorky z menu včetně nádobí nyní zkoumá národní toxikologický ústav. Některá média přišla se zprávou, že na vině jsou smrže. Nákazu z těchto hub ale úřady nepotvrdily.
Bernd H Knöller, šéfkuchař a majitel restaurace RiFF, vyjádřil hlubokou omluvu. Dodal, že netuší, co přesně se stalo a nyní spolupracuje s místními zdravotnickými úřady.
„Rozhodl jsem se zavřít restauraci, dokud nebudeme znát přesné příčiny a nebudeme moci znovu otevřít se zárukou bezpečnosti pro hosty i personál,“ řekl restauratér. Dodal, že veškerým předpisům a kontrolám dosud podnik vždy vyhověl.
Jak vyplývá z oficiálního profilu RiFF, restaurace přináší „inovativní gastronomii“, která má být založena na nejvyšší kvalitě, sezónnosti a lokálních surovinách.