Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Slovníček

  9:59aktualizováno  9:59
AHA kyseliny (alpha hydroxy kyseliny) - nazývané též "ovocné kyseliny" (mléčná, jablečná, glykolová) - uvolňují odumřelé buňky z rohové vrstvy kůže, pomáhají zadržovat vlhkost v pokožce.
nazývané též "ovocné kyseliny" (mléčná, jablečná, glykolová) - uvolňují odumřelé buňky z rohové vrstvy kůže, pomáhají zadržovat vlhkost v pokožce.

Alantoin - zaceluje a vyhlazuje kůži, váže v ní vodu.

Aloe vera (Aloe barbadensis) látka přírodního původu, zvláčňující přísada, pomáhá udržovat vlhkost pokožky.

Ceramidy - zvláčňující a ochranné lipidy (tuky), udržují přirozenou vlhkost, účastní se tvorby ochranného filmu na pokožce.

Glycerin - zvlhčující přísada, aktivně zadržuje vodu.

Kyselina hyaluronová - zvlhčující přísada, váže vodu v pokožce, usnadňuje její průnik do kůže a zároveň ji v pokožce stabilizuje.

Lanolin - mastná látka získávaná z ovčí vlny, má zvláčňující účinek, pomáhá udržovat vlhkost v pokožce.

Lipozomy - nosiči účinných látek.

Panthenol - zvláčňuje kůži, hojí ji a chrání.

Urea (močovina) - má zvlhčující účinek, vyhlazuje pokožku, uvolňuje odumřelé buňky.

Vitamin A (retinol) - zlepšuje metabolismus kůže, stimuluje tvorbu elastinu a kolagenu, zpevňuje a zvláčňuje kůži.

Vitamin E (tocopherol) - antioxidant, vychytává a inaktivuje toxické radikály v kůži.


Témata: Test iDNES.cz


Hlavní zprávy

Další z rubriky

košík, ilustrační foto
Velké srovnání nákupů: Česko nejdražší, Polsko levné, Německo kvalitní

Redaktoři deníku MF DNES se vydali nakupovat do sousedních zemí, aby porovnali ceny a složení potravin a drogerie. Výsledek testu ukázal, že pokud chcete...  celý článek

ilsutrační snímek
Bude to nový hit? Ve Španělsku vypěstovali nízkotučné avokádo

Avokádo je řadou expertů na jídlo považováno za superpotravinu vzhledem k vysokému obsahu vitamínů a minerálů, některým mohl vadit jen vysoký obsah tuku. Ovšem...  celý článek

kiwi
Hitparáda cenových extrémů potravin: nejvíc podražilo kiwi a máslo

Co mají společného melouny, pomeranče a kiwi? Kromě exotiky je to i vysoká cena, kterou si za ně zákazníci připlácejí v obchodech. Kilo kiwi zdražilo na sto...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.