V pátek začala sloužit zatím poslední novinka - administrativní budova, jejíž stavba trvala rok a vyžádala si náklady 83 milionů korun.
"Uvnitř najde prostory pro svoji práci zhruba sedmdesát lidí. Každé z oddělení navíc získává vlastní zasedací místnost a pro velká jednání je určena společná zasedací místnost s kapacitou padesát lidí. V objektu je rovněž umístěna závodní jídelna a bufet," popsal zástupce společnosti Jiří Janoušek.
Změny v areálu se v posledních letech dotkly i výroby - nákladem sto milionů korun podnik zcela změnil systém stáčení lihovin. Za dalších 90 milionů korun zase vznikl ve Stocku nový servisní objekt se šatnami a sociálním zařízením, garážemi, údržbářskými dílnami a technickým zázemím.
Další novinkou poslední doby je nová budova laboratoří. Tady je nejen veškerá měřící a analytická technika, kterou používá útvar jištění jakosti, ale také například archiv vzorků či moderní degustační místnost.
"Ale i modernizace má své hranice. Například staré dubové kádě, v nichž zraje vinný destilát, jsou nenahraditelné," uvedl Antonín Nasler, technický ředitel Stocku Plzeň.
V roce 2006 bude společnost modernizovat dvě stáčecí linky, což si vyžádá přibližně padesát milionů korun. Jednou z příčin je přizpůsobit zařízení na lepení kolků, kterými musí být označovány lahve s lihovinami už od července letošního roku. - více zde