Jan Škraňka objíždí s hmyzem různé gastronomické festivaly, na kterých ukazuje, jak se připravuje k jídlu a poté i konzumuje.
Autor: Jan Smekal, MF DNES
Opancéřovaný šváb přežije téměř cokoliv. Navíc švábi nejsou hloupí, umí spolu komunikovat.
Autor: Playtvak.cz
Švábi spolu natolik dokonale komunikují, že za chvíli vědí všichni v krabici o čerstvé potravě.
Autor: Playtvak.cz
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Jan Škraňka objíždí s hmyzem různé gastronomické festivaly, na kterých ukazuje, jak se připravuje k jídlu a poté i konzumuje.
Autor: Jan Smekal, MF DNES
Švábi nepatří zrovna k nejroztomilejším domácím mazlíkům.
Autor: Playtvak.cz
Chovatelé švábů své nejedovaté mazlíky obdivují. Pokud chov udržujete v čistotě, neměli byste mít se šváby žádný problém.
Autor: Playtvak.cz
Mazlíček šváb z očí do očí
Autor: Playtvak.cz
Mazlíček šváb z očí do očí
Autor: Playtvak.cz
Šestice silných švábích nohou
Autor: Playtvak.cz
Pro někoho je nepředstavitelné, že by vzal švába do ruky. Chovatel ovšem ujišťuje, že nekoušou ani neštípou, a hlavně nejsou jedovatí.
Autor: Playtvak.cz
Mazlení se se švábem v praxi - můžete ho maximálně tak pohladit po zádech.
Autor: Playtvak.cz
Chov švábů se odehrává v plastových krabičkách, podobně jako u sklípkanů.
Autor: Playtvak.cz
Na chov stačí plastové krabice, na jejichž dno švábům připravíte listí nebo kůru (podle druhu).
Autor: Playtvak.cz
Plastové krabičky je potřeba důkladně zavírat, aby se vám švábi nerozutekli.
Autor: Playtvak.cz
Příprava na krmení
Autor: Playtvak.cz
Krmení malých švábů - okamžitě se seběhnou na čerstvé kousky jablka.
Autor: Playtvak.cz
Dospělý šváb s mladými - hodování na jablku zblízka.
Autor: Playtvak.cz
Chovatel Miloš Marek s jednou z krabic se šváby náročnějšími na teplo.
Autor: Playtvak.cz
Šváb není zrovna běžný domácí mazlíček.
Autor: Playtvak.cz
Švábů je celá řada druhů. Ideální je poradit se přímo se zkušenými chovateli, co který druh potřebuje.
Autor: Playtvak.cz
U létajících druhů švábů pozor na únik.
Autor: Playtvak.cz
Jan Škraňka objíždí s hmyzem různé gastronomické festivaly, na kterých ukazuje, jak se připravuje k jídlu a poté i konzumuje.
Autor: Jan Smekal, MF DNES
Jan Škraňka objíždí s hmyzem různé gastronomické festivaly, na kterých ukazuje, jak se připravuje k jídlu a poté i konzumuje.
Autor: Jan Smekal, MF DNES
Jan Škraňka objíždí s hmyzem různé gastronomické festivaly, na kterých ukazuje, jak se připravuje k jídlu a poté i konzumuje.
Autor: Jan Smekal, MF DNES
Při otvírání žirafince v jihlavské zoo byla k vidění zajímavá hmyzí show s možností ochutnávek různých druhů hmyzu - například švábů.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Radek Hušek (vpravo) a Daniel Vach založili firmu Sens Food vyrábějící jídla z cvrčků před třemi lety
Autor: Michal Šula, MAFRA
Hmyz určený ke konzumaci je podle kuchaře Milana Václavíka speciálně vyživovaný. Strávníkovi pak dodá velkou dávku bílkovin.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Dříve než se pustíte do pečeného sarančete, chytněte ho za nohy a snězte pouze zbytek těla. Na nohách jsou totiž jakési hřebínky podobné rybím kostičkám, takže by vám mohly snadno uváznout v krku.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Hmyz určený ke konzumaci je podle kuchaře Milana Václavíka speciálně vyživovaný. Strávníkovi pak dodá velkou dávku bílkovin.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Jako první se v Malém Beranově podávali smažení cvrčci, na závěr pak kuchař připravil jako další hmyzí delikatesu šváby.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Jako první se v Malém Beranově podávali smažení cvrčci, na závěr pak kuchař připravil jako další hmyzí delikatesu šváby.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Hmyz určený ke konzumaci je podle kuchaře Milana Václavíka speciálně vyživovaný. Strávníkovi pak dodá velkou dávku bílkovin.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Hmyz určený ke konzumaci je podle kuchaře Milana Václavíka speciálně vyživovaný. Strávníkovi pak dodá velkou dávku bílkovin.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Jako první se v Malém Beranově podávali smažení cvrčci, na závěr pak kuchař připravil jako další hmyzí delikatesu šváby.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Hmyz určený ke konzumaci je podle kuchaře Milana Václavíka speciálně vyživovaný. Strávníkovi pak dodá velkou dávku bílkovin.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Hmyzí degustace v Malém Beranově
Autor: Jan Daněk, iDNES.cz
Příprava před podáváním
Autor: Reuters
Larvy sebou po přemístění na horkou pánev pěkně umí mrsknout.
Autor: Reuters
Do restaurace brouky přivezli před akcí v živém stavu.
Autor: Reuters
Pěkně křupne
Autor: Reuters
Valentýnský dezert
Autor: Reuters
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické. Pokrmy připravoval kuchař a cestovatel David Švejnoha.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka hmyzu na jihlavské Vysoké škole polytechnické.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ochutnávka pokrmů z hmyzu na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě
Autor: Jan Daněk, iDNES.cz