Diskuze
Jak se vyrábí „tekutý chléb“: slad, chmel, voda a spousty práce
Děkujeme za pochopení.
B33o27h52u45m94i69l 97S40t52e57j75s36k66a79l
Dokavaď to pivo bude kekel, tak ani takovýhle články lidi Gambrinus pít nenaučí. Špatné pivo Gambrinus věstí jen jedno, klesající výstav pivovaru, klesající tržby = prodej pivovaru.
L91e13o56š 23K13r97k68o98š42k78a
Krásný článek k propagaci jednoho nadnárodního koncernu a možnost diskutujících se zase vyjádřit ke kvalitě čekého piva. Je jasné, že se pivo velkých pivovarů dostalo úplně někam jinam než by si skutečný pivař přál. Hodně lidí bude propagovat smíchovský bráník nebo gambrinus protože jim nejde o požitek,ale pouze do sebe dostat dávku etanolu. K tomu stačí jakékoli pivo i v té nejlevnější relaci.Organoleptické vlastnosti jsou katastrofální a o možnostech skutečného piva nás naštěstí mohou přesvědčit malé pivovary. Plzeňský urquel potichounku polehounku snížil extrakt plzeňského z 12 na něco kolem 11 EPM. Ušetří surovinu, zaplatí nižší daň a zahraniční majitelé více vydělají. Je to vidět na lahvi, kde je uvedeno pouze 4,4% alkoholu. Není to vina sládků, ale následek tlaku ekonomického managementu na snižování kvality a zvyšování produkce.
A51l60e79x55a81n14d83r 71K58o64s42t41k28a
Nerad vám kazím iluze.. Sice mám rád dobré pivo, ale k těžké práce je zmiňovaný Bráník nepřekonatelný. Pokud nelemtáte víc jak cca jeden za hodinu, tak to stíháte vypotit a je to úžasný zdroj energie a neopijete se.
J92o77s86e59f 30V22o20s78i56c36k86y
Nejvice me v clanku zaujala poznamka, ze ceska piva se od zahranicnich lisi tim, ze jsou mene prokvasena (coz je pripad hlavne Budvaru). Take v zahranici soutezi ceska piva pouze v kategorii "lezak plzenskeho typu". Domnivam se ale, ze zkracenim kvaseni zustane pouze vice cukru a nikoli prichuti. Nejvice prichuti zachova proces vrchniho kvaseni (Piva belgicka). Take je zarazejici, ze ty ceska piva neprokvasi ani v 2 mesicni lezacke fazi.
J79a65n 36Z38a70j34a84c
To, co jste napsal, je nesmysl od začátku do konce. Doplňte si znalosti.
R72o29s53t18i27s83l69a53v 90N64e18r25u58d71a
Teda tady to vypadá jako na pivovarnickým semináři, všichni už vaří pivo doma, všichni mu rozuměj nejlíp:) Já si nehodlám hrát na žádnýho pivoznalce. článek jsem si přečetl a o něco víc tak o pivu vim. Ještě jsem v žádným velkým pivovaru nebyl a to je docela by mě zajímalo, jak to všechno "fachá". Až budu mít cestu do Plzně, beru vás pane Fusek za slovo, stavím se. A Gambo není žádnej průser. Když za mnou jezdí kamarádi ze zámoří, jdeme k nám do hospody na točený G a oni si ho chválej. Takže vlastně už jde o pivo světový
A38u29g35u21s19t 77F29o67r46m94á34n92e53k
Když tu lamentujete nad tím, co je svařením piva práce, tak se ptám, proč ho kazíte odpornými limonádami ?
J12i48ř56í 42F87u39s57e67k
Když si čtu vaše příspěvky, tak si říkám, ženejlepší by bylo, kdybyste se k nám přijeli podívat, takže přidávám mojeosobní pozvání. Rád Vás pivovarem provedu a ukážu, jak se vaří pivo Gambrinus.Klidně mi napište, rád se s vámi u nás potkám. Jura
F98r49a69n69t74i60š68e28k 24K48o21p37e40c51k45ý
Nás pivaře v podstatě nezajímá jak Gambrinus vyrábíte ale jak chutná. A to je tragedie. Ostatně - dřív byl Gambrinus jedno z nejdražších piv a dnes se moc neprodává ani v akci za 7,90 kč. To o něčem svědčí, zrovna tak jako křečovitá snaha pivovaru přesvědčit zákazníky o "původní receptuře" atd.
T11o27m60á56š 65S14v82o58b83o33d40a
Prazdroj dělá pivo s pomocí cylindrokónických kvasných tanků, tudíž celý proces velmi zrychluje.
Ty pohádky o tradičním pivu si prosím nechte pro malé děti
J67i14ř43í 31F29u84s11e13k
Nejdříve pivo kvasilo v hliněných,pak dřevěných kádích, později betonových, pak nerezových a teď v cylindrokonických. Postup je stále stejný jen teď můžeme díky dokonalejšímu chlazení kvašení lépe řídit a můžeme jímat vznikající kysličník uhličitý.
J38o79s64e51f 43B27r59o49ž32k56a
A teď by to chtělo ještě reportáž z pivovaru, kde toto nedělají a do vody lijí už připravené extrakty z barelů. Dělají to automaty a prý jim to tam jde o hodně rychleji.
Něco jako toto a podobné další: https://www.youtube.com/watch?v=J28QvshgD0k
J22a64r22o60s12l55a24v 36J82a91k62e25š
tak to jsem zvedav kdy na tuto technologii prejdou velky pivovary, uz nato naslapnuto maji :D
J90a85r45o44s91l64a84v 91J28a35k36e36š
Jojo pivecko to je pohodicka. Souhlasim ze domaci pivecko je labuzo, uz se tesim na zytrejsi grilovacku na zahrade, vytahnu z lednice dva 5L soudky, kde mam 10,5stupnovy lezacek, zrajici pres 2mesice, chmeleny nemeckym perle, sladkem a cervenakem :)
F22r65a45n75t27i38s15e64k 59M11i70k68e27s
Jen se nepo.erte.
V17l12a87d16i91m12í18r 49L23e88k78n15e98r
Tahle reportáž dělá chutě k nevydržení. Jdu na jedno.
D34a94v63i39d 37Č86e37r85n47o45h19o48r19s53k85ý
takhle po ranu ?
Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí
Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě...
Výrazně zpomalte rychlovlaky, vzkazují obce k nové trati. A koleje chtějí skrýt
Postavte rychlotrať v tubusu, a nebo na ní výrazně snižte rychlost. Tak by se daly zjednodušeně...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pořád Big Mac, ale už spíše Big Tech. Co ukázal výpadek u fastfoodového obra
Když McDonald’s ve 40. letech minulého století poprvé otvíral, zákazníci vybírali menu z papírových...
Soláry, kam se podíváš. Elektrárnám dochází místo, musí být kreativní
Elektřina ze slunce bude podle Mezinárodní agentury pro energii (IEA) v příštích několika...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Kofola sáhla do svého loga. Nově v něm bude hranaté srdce
Nápojářská skupina Kofola po devíti letech sáhla k úpravě loga. Ikonický lísteček lékořice na svých...
Cena elektřiny bude příští rok nižší než letos, říká analytik Matoušek
Premium Dobrá zpráva: v příštím roce bude celková cena elektřiny nižší než v tomto roce. Ta méně dobrá zní,...
Irové svolili k nemyslitelnému. Na trh začali dodávat whiskey s příchutěmi
Ochucené whisky vyrábějí palírny ve Spojených státech i Kanadě již několik desítek let a nejsou tak...
Musk přiznal užívání ketaminu. Je v zájmu investorů, abych pokračoval, tvrdí
Miliardář Elon Musk v rozhovoru s bývalým moderátorem CNN Donem Lemonem přiznal, že užívá ketamin....
Přestaňte snít o konci ropy a plynu, prohlásil šéf saúdského těžebního obra
Transformace energetického průmyslu selhává a svět by měl přestat snít o postupném odchodu od ropy...