Jak porota hodnotí testované tvarohy?
Jana Dostálová, VŠCHT, odborný garant Vím, co jím a piju
Z pohledu potravinářské kvality byly ty výrobky v pořádku, žádné větší závady tam nebyly, ale řada z nich byla příliš sladká. Z hlediska výživového by bylo lepší, kdyby v nich bylo více ovoce a méně cukru, je to ale také otázka ekonomická.
Václava Kunová, Společnost pro výživu
Potravináři by se měli zamyslet nad tím, zda by pro určitý, a ne malý segment spotřebitelů nebylo možné dělat výrobky, které by byly podstatně méně sladké. Velká část konzumentů totiž už a priori zavrhne tuto skupinu ochucených výrobků, protože předpokládají, že budou přeslazené, a pro ně tedy chuťově nepřijatelné.
Irena Michalová, Sdružení českých spotřebitelů
Celkově je hodnotím dobře, až na jeden výrobek, který byl přibarvený, nechutnal ani po tvarohu, ani po jahodách, bylo v něm hodně škrobu, takže měl konzistenci spíš jako pudink...
Vojtech Ilko, Vysoká škola chemickotechnologická v Praze
Vadila mi výrazná sladká chuť, kterou měla většina výrobků. A některé byly jahodami jen ovoněné, umělá jahodová chuť z aromatu pak byla až nepříjemná. Naopak příjemně mě překvapila tvarohová chuť, kterou vlastně u těchto dezertů hledáme.