Tyto hrozny jako jedny z mála už dozrály do 19 stupňů cukernatosti, a proto jsou na výrobu burčáku vhodné. Ostatní odrůdy se letos budou ve srovnání s běžnými roky sklízet asi s dvoutýdenním zpožděním. "Pokud nepřijdou nějaké dramatické meteorologické jevy, měla by vína vyrobená z révy ročníku 2004 být velice dobrá," míní hlavní technolog Vinia Pavel Lacina.
Velkopavlovické vinobraní bude v sobotu zahájeno symbolickým lisováním prvních hroznů a slavnostním průvodem v dobových krojích městem.
Součástí vinobraní bude i den otevřených dveří ve sklepích Vinia s představením nového technologického vybavení pro výrobu vín. Firma už letos bude kompletní úrodu zpracovávat technologií řízeného kvašení.
Po celý den budou probíhat řízené degustace vín, připraveny budou gastronomické speciality moravské kuchyně a město Velké Pavlovice bude žít kulturním programem. Uskuteční se divadelní představení, hudební produkce, večerní zábava.