Jediný tuzemský výrobce kolagenních střívek zároveň vytvoří asi sto nových pracovních míst.
„K rozšíření závodu jsme přistoupili kvůli dlouhodobému vytížení stávajících výrobních kapacit,“ říká generální ředitel Cutisinu Petr Raschik. Naprostá většina produkce nového provozu bude směřovat na export.
Současná spotřeba jedlých párkových střívek podle vykazuje meziroční růst až o pět procent. Potravinářské firmy totiž ustupují od používání umělých střívek, obchodníci zároveň požadují standardizované výrobky.
Jilemnický Cutisin vyrábí všechny druhy a velikosti potravinářských střev už od roku 1933. V roce 2004 dosáhl obrat společnosti 1,4 miliardy korun, většinu produkce představují střívka párková.
Téměř veškerou produkci Cutisinu odebírají masné a drůbežářské podniky, minimální část výroby je určena pro mlékárenský průmysl. Asi osmdesát procent výroby firma vyváží do více než 50 zemí.