Z kontroly inspekce

Státní zemědělská a potravinářská inspekce už letos vyšetřila v rámci plánované mikrobiologické kontroly 311 vzorků, z toho 60 (19,3 %) vzorků bylo hodnoceno jako nevyhovující a 12 (3,9 %) vzorků jako zdravotně závadné.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce už letos vyšetřila v rámci plánované mikrobiologické kontroly 311 vzorků, z toho 60 (19,3 %) vzorků bylo hodnoceno jako nevyhovující a 12 (3,9 %) vzorků jako zdravotně závadné. Z patogenních mikroorganismů zjistili ve čtyřech vzorcích listerie (čajový jemný salám, tataráček, pochoutkový salát a feferonkový salát) a v pěti salmonely (sušené houby a laskonka). Kontrola však proběhla ještě před letními vedry.

***

Pokud vás zajímá, jak v testu dopadl obchod, kam chodíte nakupovat, podrobné výsledky najdete v internetovém magazínu iDnes na adrese www.test.idnes.cz.