Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Minipivovary vracejí českému trhu bývalou pestrost, říká sládek Kočka

Minipivovar není většinou založený jen na pivu. Celkový dojem dotváří také jídlo, atmosféra, prostředí a personál. Viceprezident Svazu minipivovarů a „kočovný“ sládek Jan Kočka je přesvědčen, že boom vaření piva v Česku pomohl hlavně pestrosti nabídky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M18a84r16t95i91n 61K10a51r31á70s65e36k 9778813698738

Byla doba, kdy jsem pil prakticky jenom minipivovary, ale posledni dobou si cim dal casteji dam radeji obyc filtrovany pasterovany lezak jako Plzen, nebo Radegast 12... Samozrejme v podniku, kde to umi nacepovat, ne o nejakeho neumetela, co sliva padajici penu z x kelimku...

0/0
22.8.2016 10:29

J94o90s23e34f 45M90u43ž32á97t88k84o 5695333927613

Gambrihnus je nic moc a hlavně tam kde ho točí, ho většinou točí blbě, a o to je horší. S kvalitou točení piva ještě máme co dohánět, ve většině hospod točí špatně, pěna není hustá a mizí po pár minutách. Pokud je gambáč skvěle natočen, tak se dá i v nejhorším pít.

0/0
22.8.2016 9:03

P18a95v38e66l 50N80o63v15á97k 4123128795161

Je to možná smutné, ale rozhodně jedno z nejlíp pitelnych je prostě stará dobrá plzeň. U té se mi nestane, abych se po dvou třech kouscích druhý den ráno probudil s pocitem, že jsem jich dal osm. A to se týká jak velkých, tak malých pivovarů.

+1/−1
21.8.2016 22:18

K19a18r32e86l 67E67h72l 5686411606767

To je sice pravda, že stará dobrá Plzeň byla dobrá ale ta už se spoustu let nevaří...

+3/0
22.8.2016 6:58

J27o51s83e97f 13M76u39ž28á37t19k57o 5405493247293

Tak to je asi lepší pít vodu, to vyjde na stejno né?

0/0
22.8.2016 9:10

P92a40v84e24l 31B42e20ň37a 8226883666

To máte z toho, že nemáte střevní mikroflóru zvyklou na živé pivo. Plzeň, která vydrží v sudu/láhvi rok bez zkažení, to je mrtvé pivo. Řemeslné pivo se Vám zkazí, když jej necháte hodiny na teple.

Je to o zvyku, občas některé pivo člověka prožene, ale neviděl bych za tím závadu, pokud to není opakovaně z jednoho zdroje.

0/0
16.9.2016 8:24

K96a12r64e29l 91E76h44l 5616491986957

Pivo s minipivovarů je nesrovnatelné proti zapáchajícím močkám z pivních chemiček.

Základní problém je v rozhádanosti v jednotlivých várkách.

Když doma vaříte stejné jídlo i opakovaně, pokaždé se Vám povede jinak.

Bohužel když uděláte chybu ve varném postupu je to často na vylití.

Odhadem jsem vylil tak 5% piv z minipivovarů.

Raději vylít několik procent, že mrtvá zapáchající piva vyrobená počítačem.

Normální pivo příjemně voní.

+1/−1
21.8.2016 19:31

O65n12d31ř71e83j 52L95o61š77o81t72h 9470742424822

Já nedopil víc jak polovinu piv z minipivovaru. A pokud někdo něco není schopný opakovat dobrý výsledek, znamená to, že to prostě neumí. A velké pivovary si něco takového nemohou dovolit.

0/−3
21.8.2016 20:30

J26a38n 43S17o23u71k19u46p 1784374626175

Ano, velké pivovary toho taky docilují v podstatě laboratorní technikou. Kdyby měli to pivo skutečně vařit tak jak se má, tak chutná taky každá várka jinak.

+1/−1
21.8.2016 21:53

K26a79r94e86l 74N30o95v74á82k 8929591583678

Ještě aby se pivo z minipivovarů dalo pít.

0/−8
21.8.2016 18:59

J40a59n 20K83r34á63t89k86ý 9197593165285

Jan Sůra lže

Nedávný marketingový trik Gambrinusu alias Patrona je krásným příkladem, že stačí označení minipivo a všichni si libují, jak skvělé pivo pijí.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/viceprezident-svazu-minipivovaru-jan-kocka-rozhovor-pfe-/ekonomika.aspx?c=A160818_2267027_ekonomika_rts

Neznám nikoho, komu to chutnalo. To, že chemici z Gambrinusu pak tvrdili (a vytvořili lhavou reklamu), že to lidem chutnalo, neznamená, že to opravdu lidi chtěli pít. A už vůbec ne ti, kteří vyhledávají minipivo.

Stejně tak není pravda, že "všichni si libují, jak pijí skvělé pivo, když pijí minipivo". Pan Sůra asi nikdy nebyl v hospodě, stále víc než 95% piva vypitého v ČR se totiž vyrobí ve velkých pivovarech.

A pozor - pivař, který má rád minipivovary, vyhledává dobrá piva. I mezi minipivovary se bohužel najdou slabší. Článek se snaží z pivařů, kteří hledají kvalitu, dělat blbce.

Ale pan Sůra dostal za úkol napsat kus, tak něco naflákal od stolu... Nebo to taky platil PU?

+10/−5
21.8.2016 16:46

R42a84d34i55m 65P51o43l30á44š79e81k 9816943969279

Ono většinou platí, že kdo má nové vybavení a začíná, snaží se to pivo udělat co nejkvalitněji, aby udělal dobrý první dojem. Což nyní platí pro většinu minipivovarů.

Až teprve když se to bude vařit pár let, tak se objeví ti, kterým se ta prosperita nepovede a budou na to vaření a na kvalitu třeba i kašlat a vyrábět patoky.

I když dost možná se toto děje už dnes.

+3/0
21.8.2016 17:31

V77í67t 10P33r78č83í48k 9828210974610

Rozhodně děje. Dost mě překvapilo, jaké splašky vaří třeba v brněnském pivovaru Pegas, což je mimochodem nejstarší minipivovar na Moravě, v provozu už od roku 1992.

+3/0
21.8.2016 18:35

J53a72n 71S30o17u29k88u68p 1424444706285

No já bych řekl, že je to občas trochu naopak - hodně minipivovarů má ten problém, že nemají dostatečný kapitál na to, aby si ustálili a vytřibili produkci - na trh tak jdou často s dost neosvědčeným produktem a kopou si hrob ještě dříve, než otevřou. Hodně minipivovarů taky hraje na to, že jsou prostě ́jiní ́ a žádnou kvalitu ve skutečnosti nahánět ani nechtějí.

0/0
21.8.2016 21:55

M27a50r25e38k 33V59e77s37e87l36ý 1457228280184

Pivo si obcas dam, ale poznat rozdil mezi znackami je nad me schopnosti. Vim akorat, ze Radegast je na mne moc horky, jinak poznam rozdil jen mezi svetlym a tmavym a zda je normalni ci nefiltrovane :-)

0/0
21.8.2016 16:38

J36a37n 43S92o12u22k57u13p 1964694576235

Radegast moc hořký? Radegast byl skutečně hořký tak 20 let zpět.

0/0
21.8.2016 21:56

J72i61ř92í 35E64u82l16e49r 5818819626546

Snad "před dvaceti léty", ne?

0/0
22.8.2016 14:16

J25a32n 43S69o72u26k37u59p 1114974926605

Dělějte si co chcete.

0/0
22.8.2016 21:32

J34i48ř41í 58V69a24v53ř54í79k 7194869265430

Nejen minipivovary, ale některé menší pivovary vaří ČESKÉ PIVO, které je pestré chutí a různými druhy, jež vracejí nás konzumenty opravdu k ČESKÉMU PIVU a ne

k europivu, kde se hledí hlavně na zisk. Sláva českého či moravského pivovarnictví musí žít dál.

+5/−2
21.8.2016 16:12

J62a71n 62S15o78u36k54u73p 1874764796775

Paradoxní na tom je, že mnoho profláklých minipivovarů si udělalo jméno právě na NEčeském pivu.

0/0
21.8.2016 21:58

J87o39s79e42f 96V21o73s67i42c11k25y 4503577786673

Vzpominam jak pred nejakymi 15 lety, kdyz tu nekdo zacal informovat o jinych druzich piv, belgickych, svrchnich, psenicnych, tak jak hrube burani reagovali !

+8/−2
21.8.2016 15:31

M37a17r74t16i44n 27K35o20ž54í73n 1545316711480

To se děje dodnes. I když osvěta je solidní a výběr ještě lepší.

+3/−1
21.8.2016 15:36

S85t45a71n61i79s81l84a72v 21P81ř96i22b57y11l 1619558221566

Oh, ti hnusní burani!

+5/0
21.8.2016 15:52

O10n67d26ř66e23j 70P45u60n61d28a 8342688524899

Presne, lili to do sebe bez jakyhokoli-aspon malyho-zvolani nebo zamysleni.

+1/0
21.8.2016 16:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.