Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Minipivovary vracejí českému trhu bývalou pestrost, říká sládek Kočka

Minipivovar není většinou založený jen na pivu. Celkový dojem dotváří také jídlo, atmosféra, prostředí a personál. Viceprezident Svazu minipivovarů a „kočovný“ sládek Jan Kočka je přesvědčen, že boom vaření piva v Česku pomohl hlavně pestrosti nabídky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M27a39r33t29i37n 48K12a97r54á59s72e51k 9848493738118

Byla doba, kdy jsem pil prakticky jenom minipivovary, ale posledni dobou si cim dal casteji dam radeji obyc filtrovany pasterovany lezak jako Plzen, nebo Radegast 12... Samozrejme v podniku, kde to umi nacepovat, ne o nejakeho neumetela, co sliva padajici penu z x kelimku...

0/0
22.8.2016 10:29

J35o90s58e91f 49M97u71ž88á21t11k20o 5395743407583

Gambrihnus je nic moc a hlavně tam kde ho točí, ho většinou točí blbě, a o to je horší. S kvalitou točení piva ještě máme co dohánět, ve většině hospod točí špatně, pěna není hustá a mizí po pár minutách. Pokud je gambáč skvěle natočen, tak se dá i v nejhorším pít.

0/0
22.8.2016 9:03

P20a86v30e84l 52N95o50v51á31k 4413488205181

Je to možná smutné, ale rozhodně jedno z nejlíp pitelnych je prostě stará dobrá plzeň. U té se mi nestane, abych se po dvou třech kouscích druhý den ráno probudil s pocitem, že jsem jich dal osm. A to se týká jak velkých, tak malých pivovarů.

+1/−1
21.8.2016 22:18

K47a26r68e79l 15E65h34l 5176631936387

To je sice pravda, že stará dobrá Plzeň byla dobrá ale ta už se spoustu let nevaří...

+3/0
22.8.2016 6:58

J34o88s35e56f 48M36u11ž86á24t84k41o 5925743627533

Tak to je asi lepší pít vodu, to vyjde na stejno né?

0/0
22.8.2016 9:10

P26a81v93e17l 49B27e65ň32a 8776133626

To máte z toho, že nemáte střevní mikroflóru zvyklou na živé pivo. Plzeň, která vydrží v sudu/láhvi rok bez zkažení, to je mrtvé pivo. Řemeslné pivo se Vám zkazí, když jej necháte hodiny na teple.

Je to o zvyku, občas některé pivo člověka prožene, ale neviděl bych za tím závadu, pokud to není opakovaně z jednoho zdroje.

0/0
16.9.2016 8:24

K92a70r93e35l 91E84h78l 5656891246707

Pivo s minipivovarů je nesrovnatelné proti zapáchajícím močkám z pivních chemiček.

Základní problém je v rozhádanosti v jednotlivých várkách.

Když doma vaříte stejné jídlo i opakovaně, pokaždé se Vám povede jinak.

Bohužel když uděláte chybu ve varném postupu je to často na vylití.

Odhadem jsem vylil tak 5% piv z minipivovarů.

Raději vylít několik procent, že mrtvá zapáchající piva vyrobená počítačem.

Normální pivo příjemně voní.

+1/−1
21.8.2016 19:31

O60n25d73ř92e22j 19L30o33š41o36t86h 9390132794902

Já nedopil víc jak polovinu piv z minipivovaru. A pokud někdo něco není schopný opakovat dobrý výsledek, znamená to, že to prostě neumí. A velké pivovary si něco takového nemohou dovolit.

0/−3
21.8.2016 20:30

J81a98n 30S84o71u68k33u69p 1334484936535

Ano, velké pivovary toho taky docilují v podstatě laboratorní technikou. Kdyby měli to pivo skutečně vařit tak jak se má, tak chutná taky každá várka jinak.

+1/−1
21.8.2016 21:53

K90a16r10e88l 82N86o36v67á33k 8569331523728

Ještě aby se pivo z minipivovarů dalo pít.

0/−8
21.8.2016 18:59

J20a68n 81K39r61á43t16k94ý 9887143875835

Jan Sůra lže

Nedávný marketingový trik Gambrinusu alias Patrona je krásným příkladem, že stačí označení minipivo a všichni si libují, jak skvělé pivo pijí.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/viceprezident-svazu-minipivovaru-jan-kocka-rozhovor-pfe-/ekonomika.aspx?c=A160818_2267027_ekonomika_rts

Neznám nikoho, komu to chutnalo. To, že chemici z Gambrinusu pak tvrdili (a vytvořili lhavou reklamu), že to lidem chutnalo, neznamená, že to opravdu lidi chtěli pít. A už vůbec ne ti, kteří vyhledávají minipivo.

Stejně tak není pravda, že "všichni si libují, jak pijí skvělé pivo, když pijí minipivo". Pan Sůra asi nikdy nebyl v hospodě, stále víc než 95% piva vypitého v ČR se totiž vyrobí ve velkých pivovarech.

A pozor - pivař, který má rád minipivovary, vyhledává dobrá piva. I mezi minipivovary se bohužel najdou slabší. Článek se snaží z pivařů, kteří hledají kvalitu, dělat blbce.

Ale pan Sůra dostal za úkol napsat kus, tak něco naflákal od stolu... Nebo to taky platil PU?

+10/−5
21.8.2016 16:46

R89a93d85i88m 56P50o32l88á70š36e79k 9496293859499

Ono většinou platí, že kdo má nové vybavení a začíná, snaží se to pivo udělat co nejkvalitněji, aby udělal dobrý první dojem. Což nyní platí pro většinu minipivovarů.

Až teprve když se to bude vařit pár let, tak se objeví ti, kterým se ta prosperita nepovede a budou na to vaření a na kvalitu třeba i kašlat a vyrábět patoky.

I když dost možná se toto děje už dnes.

+3/0
21.8.2016 17:31

V30í92t 64P24r75č73í60k 9288950234110

Rozhodně děje. Dost mě překvapilo, jaké splašky vaří třeba v brněnském pivovaru Pegas, což je mimochodem nejstarší minipivovar na Moravě, v provozu už od roku 1992.

+3/0
21.8.2016 18:35

J50a18n 41S19o83u21k21u84p 1944134466725

No já bych řekl, že je to občas trochu naopak - hodně minipivovarů má ten problém, že nemají dostatečný kapitál na to, aby si ustálili a vytřibili produkci - na trh tak jdou často s dost neosvědčeným produktem a kopou si hrob ještě dříve, než otevřou. Hodně minipivovarů taky hraje na to, že jsou prostě ́jiní ́ a žádnou kvalitu ve skutečnosti nahánět ani nechtějí.

0/0
21.8.2016 21:55

M47a66r76e12k 49V30e97s54e59l21ý 1237308540674

Pivo si obcas dam, ale poznat rozdil mezi znackami je nad me schopnosti. Vim akorat, ze Radegast je na mne moc horky, jinak poznam rozdil jen mezi svetlym a tmavym a zda je normalni ci nefiltrovane :-)

0/0
21.8.2016 16:38

J21a33n 69S23o30u35k69u59p 1364304476615

Radegast moc hořký? Radegast byl skutečně hořký tak 20 let zpět.

0/0
21.8.2016 21:56

J94i69ř65í 18E73u64l35e88r 5278509386166

Snad "před dvaceti léty", ne?

0/0
22.8.2016 14:16

J82a26n 55S91o13u95k58u29p 1944624666525

Dělějte si co chcete.

0/0
22.8.2016 21:32

J72i70ř43í 32V52a22v96ř27í74k 7284829455580

Nejen minipivovary, ale některé menší pivovary vaří ČESKÉ PIVO, které je pestré chutí a různými druhy, jež vracejí nás konzumenty opravdu k ČESKÉMU PIVU a ne

k europivu, kde se hledí hlavně na zisk. Sláva českého či moravského pivovarnictví musí žít dál.

+5/−2
21.8.2016 16:12

J88a55n 15S55o88u42k31u15p 1284844236515

Paradoxní na tom je, že mnoho profláklých minipivovarů si udělalo jméno právě na NEčeském pivu.

0/0
21.8.2016 21:58

J52o13s44e27f 51V12o75s73i12c51k30y 4903637556943

Vzpominam jak pred nejakymi 15 lety, kdyz tu nekdo zacal informovat o jinych druzich piv, belgickych, svrchnich, psenicnych, tak jak hrube burani reagovali !

+8/−2
21.8.2016 15:31

M96a25r18t65i51n 37K19o66ž46í68n 1735896171760

To se děje dodnes. I když osvěta je solidní a výběr ještě lepší.

+3/−1
21.8.2016 15:36

S20t50a65n24i46s38l69a53v 23P40ř11i40b43y82l 1259528631346

Oh, ti hnusní burani!

+5/0
21.8.2016 15:52

O97n78d75ř20e31j 68P14u85n11d75a 8352598154429

Presne, lili to do sebe bez jakyhokoli-aspon malyho-zvolani nebo zamysleni.

+1/0
21.8.2016 16:11





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.