V první fotogalerii přinášíme třicet snímků od čtenářů. Tomu, který vás zaujal nejvíce, můžete dát svůj hlas (tlačítko pro hlasování je napravo od snímku).
Snímky „jídel v oblacích“ najdete zde |
Pochlubte se i vy fotografiemi jídla podávaného na palubě letadla, jejichž autory jste vy nebo vaši blízcí. Doplňte je prosím krátkým komentářem, kdy, na jaké trase a v jakých aerolinkách jste jídlo fotili. Budeme rádi, když připojíte i stručný popis nebo vzpomínku, zda vám jídlo chutnalo, případně čím vás zaskočilo. Povedené fotky zveřejníme.
Podmínky použití fotografiíZasláním fotografie potvrzujete, že jste jejím autorem a jejím zveřejněním nebudou neoprávněně zasažena autorská práva třetích osob. Zároveň souhlasíte s bezúplatným zveřejněním snímku na iDNES.cz nebo v MF DNES. |
Snímky v dostatečném rozlišení zasílejte na e-mail fotoeko@idnes.cz.
Palubní catering je jednou z částí leteckého byznysu, která prošla za poslední roky největší proměnou. Zatímco v minulosti bylo jídlo a pití běžnou součástí letenky, dnes za něj musí cestující na kratších trasách platit. Samozřejmostí je nadále jen na dálkových linkách. Tam se naopak dopravci čím dál více předhánějí v nápaditosti menu a nabídce jídel od nejlepších kuchařů.
Vlna „hladoletů“ loni naplno dorazila i do Česka: bezplatné občerstvení na většině linek zrušil Travel Service a České aerolinie, které mají na domácím trhu největší podíl. ČSA dnes tvrdí, že jim náklady na catering klesly o třetinu v meziročním porovnání.