Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kaviár i odpudivý sendvič. Čtenáři posílají fotky jídel v letadlech

  11:55aktualizováno  11:55
Zatímco v jedné části letadla cinkají příbory o porcelánové talíře s vybranými lahůdkami, o pár míst dál se noří plastové vidličky do vaniček plných „čehosi“. Pochutnat si ale mohou i cestující s levnějšími letenkami, ukazuje první várka fotek „jídla v oblacích“, které pořídili čtenáři iDNES.cz.

"Zasílám foto mňamky, kterou jsem dostal na letu Eurowings z Prahy do Düsseldorfu. Takto jsme nemazali chleba ani za totáče," glosuje autor. | foto: Tomáš Neugebauer

V první fotogalerii přinášíme třicet snímků od čtenářů. Tomu, který vás zaujal nejvíce, můžete dát svůj hlas (tlačítko pro hlasování je napravo od snímku).

Snímky „jídel v oblacích“ najdete zde

Pochlubte se i vy fotografiemi jídla podávaného na palubě letadla, jejichž autory jste vy nebo vaši blízcí. Doplňte je prosím krátkým komentářem, kdy, na jaké trase a v jakých aerolinkách jste jídlo fotili. Budeme rádi, když připojíte i stručný popis nebo vzpomínku, zda vám jídlo chutnalo, případně čím vás zaskočilo. Povedené fotky zveřejníme.

Podmínky použití fotografií

Zasláním fotografie potvrzujete, že jste jejím autorem a jejím zveřejněním nebudou neoprávněně zasažena autorská práva třetích osob. Zároveň souhlasíte s bezúplatným zveřejněním snímku na iDNES.cz nebo v MF DNES.

Snímky v dostatečném rozlišení zasílejte na e-mail fotoeko@idnes.cz.

Palubní catering je jednou z částí leteckého byznysu, která prošla za poslední roky největší proměnou. Zatímco v minulosti bylo jídlo a pití běžnou součástí letenky, dnes za něj musí cestující na kratších trasách platit. Samozřejmostí je nadále jen na dálkových linkách. Tam se naopak dopravci čím dál více předhánějí v nápaditosti menu a nabídce jídel od nejlepších kuchařů.

Vlna „hladoletů“ loni naplno dorazila i do Česka: bezplatné občerstvení na většině linek zrušil Travel Service a České aerolinie, které mají na domácím trhu největší podíl. ČSA dnes tvrdí, že jim náklady na catering klesly o třetinu v meziročním porovnání.

Autoři: ,




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Řetězec Delia by měl v Česku částečně fungovat na principu franšízy. Ten...
Krúpova Arca zacílí na vietnamské večerky. Chystá franšízu, plánuje i rozvoz

Investiční skupina Arca Capital chce změnit vietnamské večerky. Nabídne jim svoji franšízu Delia. První prodejna má začít fungovat v první polovině září ve...  celý článek

Peníze (ilustrační foto)
Zavedení základního příjmu pro všechny? V Česku zatím utopie

Zavedení takzvaného základního nepodmíněného příjmu je pro Česko za současných ekonomických podmínek nereálné. Vyplývá to z analýzy poradenské a auditorské...  celý článek

(ilustrační snímek)
Prostě to postavíme. Dálnice povede tudy, obyvatelům navzdory

Výstavbu nových dálnic blokují ekoteroristé nebo lidé, kteří chtějí prosadit jinou trasu kvůli tomu, aby mohli státu výhodně prodat pozemky. Takové je obvyklé...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.